VIDEO Cartianu, la Adevărul Live: Băsescu l-a dat exemplu pe Geoană ca să arate cât de rău este Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grigore Cartianu a afirmat, luni, la „Adevărul Live“, că preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe Mircea Geoană drept candidatul rezonabil din partea PSD, deoarece a vrut să arate că varianta Victor Ponta ar fi dezastruoasă pentru România.

Grigore Cartianu: L-am văzut pe Traian Băsescu aseară (n.r. la Realitatea tv) foarte dur. A atacat pe un ton necruţător. A atacat şi personaje tabu, precum Theodor Meleşcanu. Mă gândesc ca la Meleşcanu să nu fie ceva mai mult, precum este la primarul din Voluntari, Florin Pandele. Băsescu a făcut însă o imprudenţă ieşind public cu acest lucru. Dar l-a enervat doamna Firea, care face parte din comisiei Nana, şi care este o politrucă tendenţioasă.

Despre Antonescu: Era mai tactic să-l îndrume către direcţia pe care a luat-o. Să nu uite ce a făcut Antonescu în 2012, când a fost un agent al destabilizării statului. Pe de altă parte, te izolezi complet dacă PSD este nefrecventabil. Sigur că PNL trebuie să se mai cureţe, pentru că nu poţi sta la aceeaşi masă cu Ghişe, Nicolăescu, Dobriţoiu. Îi dai pe aceia la o parte şi PNL rămâne o structură sănătoasă. Antonescu a făcut o piruetă periculoasă în ultimele luni. Cred că va înţelege însă să facă pasul înapoi şi să-l scoată în faţă pe Iohannis, care va veni ca un tsunami.Nu o să-l votez pe Antonescu! 

Despre Mircea Geoană: În 2009, Mircea Geoană era pe punctul de a fi preşedinte, iar Iohannis prim-ministru. Preşedintele nu are resentimente faţă de cei doi. Asta deoarece a apărut o variantă nefastă pentru România: Victor Ponta. De ce Geoană? Nu cred că a vrut să-i învrăjbească în partid. Geoană este o variantă mai rezonabilă pentru că în plan extern este mai serios. L-a dat exemplu pe Geoană ca să arate cât de rău este Ponta.

Despre Victor Ponta: Dacă aş fi judecător şi aş avea un dosar de-al lui Ponta pe mână i-aş da pedeapsă maximă. Cum să le ia apărarea baronilor, jignindu-i astfel pe procurori? Un PSD fără baroni mai pierde 10% din procente, dar devine un PSD serios. Ponta va fi o catastrofă să ajungă preşedinte. După europarlamentare, cred că se vor implica şi cancelariile occidentale cu sfaturi privind candidatul la preşedinţie. Cineva va merge sigur în turul al doilea cu Ponta pentru că acesta nu va câştiga în turul 1.Vadim din 2000 este Ponta de acum. Dacă în turul 2 va fi Ponta cu Iohannis mă duc în vârful muntelui şi-i aduc pe ciobani la vot, în cârcă-i aduc. 

Despre Gabriel Oprea, ministru de Interne: Pe Băsescu l-a supărat mult onorul de la bilanţul MAI. La fără zece a venit Ponta, a mers cot la cot cu Oprea şi i-au dat onorul, iar asta înseamnă încălcarea legii. Asta înseamnă impostură. A fost un lachelism incredibil ce a făcut Oprea. 

Despre Theodor Stolojan: L-a atacat Elena Băsescu prosteşte, deşi au făcut naveta împreună la Bruxellles.Cred că PDL s-a poziţionat mai bine decât PMP în războiul acesta. PDL a dat de înţeles că nu vrea război. PMP are şanse mari cu Băsescu ca locomotivă să rupă mult din electoratul PDL.

Despre Klaus Iohannis: Nu sunt fan Iohannis, dar ar fi o lovitură de imagine extraordinară dacă ar candida. Ar avea însă o mare deschidere externă. Nu ştiu cum ar vorbi cu americanii, dar cu Angela Merkel ar vorbi sigur în germană. 

Despre nerealizările lui Traian Băsescu: Traian Băsescu are realizări pe Justiţie şi politică externă, dar atât. O  nerealizare este legată de felul în care a tratat comunismul, dincolo de declaraţia în care l-a condamnat. Dincolo de asta nu am văzut duşi în justiţie marii călăi din anii '40-'50-'60 care mai sunt în viaţă. Nu le-a făcut o reparaţie serioasă foştilor deţinuţi politici. Nu a făcut nimic pentru condamnarea criminalilor din decembrie 1989. Cum a putut să doarmă liniştiti când ştia că pe dosarele de la revoluţie s-a depus praful? 


Traian Băsescu a fost întrebat, duminică seară, în emisunea „Jocuri de putere”, de la RealitateaTV, care este candidatul PSD cu cele mai multe şanse pentru Cotroceni şi l-a nominalizat pe fostul său contracandidat din 2009, Mircea Geoană:  „Dintre Ponta, Oprescu şi Geoană aş opta pentru Geoană, pentru că ştie jocul Americii. Dragnea e de Telorman. Ponta n-are nicio treabă cu responsabilitatea pentru ţară, cu credibilitatea externă. Geoană o are. Corlăţean e catstrofal ca ministru de Externe, deci n-are cum să fie prezidenţiabil. Geoană le ajunge, e o soluţie. Sorin Oprescu, nu. Ioan Rus ar putea fi o soluţie, dar nu cred că vine de la Cluj ca să piardă la Bucureşti. Nu-l vor baronii”, a fost caracterizarea lui Băsescu.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite