Carmen Dan, în Parlament: 7.221 de persoane s-au pensionat din MAI în acest an. 433 dintre aceştia aveau vârste sub 47 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, de la tribuna Parlamentului, că până la 14 septembrie 2017 peste 7.200 de persoane din MAI s-au pensionat. De asemenea, aceasta a precizat că în prezent MAI funcţionează cu 85% din numărul total al funcţiilor.

„Prezenţa mea, azi, e menită să elimine orice confuzii, incertitudini sau dezinformări.  Până. 7.221 de persoane s-au pensionat din MAI în acest an, până la 14 septembrie. Evaluarea acestui an e făcută până la intrarea în vigoare a OUG 59/2017“, a declarat Carmen Dan, aflată în Parlament, la „Ora Guvernului“. 

Dintre cei pensionaţi, 433 aveau vârste de până în 47 de ani, potrivit datelor anunţate de Carmen Dan. 

Ministrul a precizat că MAI funcţionează acum cu doar „85% din numărul de funcţii“. Pe de altă parte, aceasta a punctat faptul că deşi au ieşit din sistem aproximativ 8.000 de persoane, în acelaşi timp au intrat circa 5.300 de persoane. 

Deputatul USR Claudiu Năsui a subliniat că majoritatea PSD-ALDE se face vinovată de pensiile speciale pentru cei din cadrul MAI. „V-a explodat înf aţă o bombă. dar e o bombă pusă tot de dumneavoastră. Cine a reintrodus pensiile speciale. Nu dumneavoastră?“, a declarat Năsui care a amintit că Guvernukl Boc a interzis pensiile speciale. 

La rândul lor, cei din PNL au cerut ca ministerul să aibă grijă să facă angajări într-un timp cât mai scurt pentru a nu se ajunge la o „explozie a fenomenului infracţional stradal“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite