Carmen Dan, după disputele privind relaţia MAI cu SRI: Colaborăm foarte bine acum, există schimb de informaţii, comunicăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul desemnat al Internelor, Carmen Dan, a declarat, joi, la audierile din Parlament, că în acest moment colaborarea cu SRI este "foarte bună" şi există schimburi de informaţii instituţionale între MAI şi Serviciu, după ce în iarnă au apărut dispute cu privire la modul în care SRI ar fi informat deficitar ministerul cu privire la riscurile de violenţe la proteste.

"În acest moment, colaborarea cu SRI este o colaborare foarte bună, în sensul că există un schimb de informaţii, folosim un sistem de adecvat pentru acest schimb de informaţii şi întotdeauna, atunci când se impune, în plan operativ, comunicăm şi lucrurile acestea se desfăşoară foarte bine", a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că, în iarnă, a "spus adevărul" atunci când s-a plâns de comunicarea cu SRI, prin SMS, precizând că acele mesaje nu au fost primite de ea personal, ci de un secretar de stat din minister.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, în timpul protestelor din februarie, că nu a primit informări de la SRI, pe parcursul zilei de miercuri, 1 februarie, cu privire la eventuale intenţii de provocare la manifestaţia din Piaţa Victoriei, dar că seara, după ora 19.43, şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi secretarul de stat Viorel Ştefu, au primit SMS-uri de la un ofiţer SRI în care se făcea referire exclusiv la posibila prezenţă la protest a anumitor persoane, "în general activişti care participă constant la activităţi de acest gen şi membri ai galeriilor, la modul general". Ea a mai spus că datele primite nu semnalau riscuri privind tulburarea ordinii publice, susţinând că nu face această declaraţie ca răspuns la mesajul transmis de la Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul a adăugat că ulterior a avut discuţii cu directorul SRI, Eduard Hellvig, cu care a stabilit că nivelul de comunicare ar trebui să se facă la un eşalon corespunzător.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite