Care sunt cele trei clanuri care l-au susţinut pe Dragnea la Curtea Supremă. Cine a fost în tabăra protestatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a fost aşteptat cu apluaze şi huiduieli la Curtea Supremă
Liviu Dragnea a fost aşteptat cu apluaze şi huiduieli la Curtea Supremă

Cei 300 de „spartani“ care l-au aclamat pe Dragnea la Curtea Supremă au fost activaţi pe trei filiere, susţin surse politice pentru „Adevărul“. În primul rând, interlopii din Clanul Sportivilor, mobilizaţi de primarul din umbră al Sectorului 4. Lor li s-au adăugat alţi interlopi din Rahova, dirijaţi de aghiotantul lui Codrin Ştefănescu. Lângă băieţii răi din Bucureşti au mai fost angrenaţi şi câţiva angajaţi la stat din „batalionul“ Teleorman.

Personajul care a adus cei mai mulţi oameni, luni, la Înalta Curte, a fost Puiu Florian, tovarăş la cataramă cu mafioţii din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, susţin surse politice pentru „Adevărul“. „Nu doar că s-a ocupat de organizare, dar a fost şi el acolo, pe trotuar“, susţin sursele citate. De altfel, la „acţiunea“ de la Înalta Curte, Puiu Florian apare alături de Andi Corcău, angajat al Poliţiei Locale Sector 4, potrivit surselor citate. 

Puiu Florian e cureaua de legătură între lumea politică şi lumea infracţională aducătoare de voturi. La alegerile locale din 2016, Puiu Florian a fost ales consilier PSD în Sectorul 4. Oficial, primar e colegul său de partid, Daniel Băluţă. „În realitate, cel care controlează Sectorul 4 e Puiu Florian, care are mari interese imobiliare în zonă. Cu voturile interlopilor, Florian l-a scos pe Băluţă primar. Băluţă e doar de formă acolo“, susţine, pentru „Adevărul“, unul dintre consilierii locali din Sectorul 4. Formal, Puiu Florian a demisionat din primărie la finalul anului trecut, însă influenţa sa a rămas neştirbită, susţin sursele citate. După ce a plecat din primărie, Puiu Florian şi-a continuat cariera politică în PSD: a devenit secretar general al organizaţiei Ilfov, controlată de Liviu Dragnea, după mazilirea Gabrielei Firea. 

FOTO Puiu Florian - cu şapcă; Andi Corcău, cu glugă. Imaginile au fost publicate pe Facebook de jurnalistul Virgil Burlă)

puiu

Declaraţia de avere publicată de Puiu Florian în 2018 pe site-ul Primăriei Sectorului 4 aproape că este un denunţ penal. Singura sursă de venit menţionată este indemnizaţia de consilier local – mai puţin de 1.000 de lei pe lună. Însă fostul consilier PSD poartă un ceas de aur în valoare de 80.000 de euro şi încă unul de oţel, estimat la 15.000 de euro. Florian Puiu a declarat de-a lungul timpului că deţine 495 de hectare de teren arabil în Ilfov, 25 de hectare în Prahova, un hectar în Giurgiu şi 5.000 de metri pătraţi în Mangalia. Între timp, Puiu a vândut câteva sute de hectare. Consilierul PSD mai deţinea două vile în Bucureşti, două apartamente plus o maşină Ferrari, pe care a vândut-o cu 80 de mii de euro, potrivit site-ului cetăţeanul.net.

În 2013, Florian Puiu a fost ridicat de procurori într-un dosar de crimă organizată, alături de mai mulţi membri din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, ambele cu reşedinţă în Sectorul 4. Puiu Florian este apropiat de Nicuşor Dumitrescu - zis Bibiloi-, unul dintre şefii Sportivilor.

Codrin Ştefănescu a dirijat din umbră
Un alt organizator al echipei PSD a fost Mario Rafael, aghiotantul lui Codrin Ştefănescu, cel care s-a ocupat de escortarea lui Liviu Dragnea de la Curtea Supremă şi în 2017, când mai mulţi protestatari au fluturat cătuşe în faţa liderului PSD. Mario Rafael a fost inventat politic de Marian Vanghelie, a trecut pe la PDL şi a ajuns şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu. Premierul Viorica Dăncilă l-a numit la data de 1 octombrie 2018 în funcţia de consilier pe probleme sociale. În PSD, e cunoscut ca „aghiotantului bun la toate“, după cum l-au numit oamenii care îi ştiu parcursul profesional. Mario Rafael are o sală de culturism în cartierul Rahova, frecventată de mai mulţi interlopi din zonă, unii dintre ei fiind prezenţi la toate acţiunile politice ale PSD, susţin sursele citate ( un amplu portret al lui Mario Rafael, aici). 

„România, nu îţi mai devora patrioţii“
Pe lângă diviziile interlope, în apărarea lui Dragnea au mai sărit şi angajaţi la stat din judeţul Teleorman, controlat de Liviu Dragnea în ultimii 25 de ani. Potrivit publicaţiei podul.ro, printre fanii din Alexandria s-au numărat: Cristina Tatu, consilier judeţean şi angajată la Camera Deputaţilor; Cristiana Alcea, consilier judeţean în Teleorman; Mariana Simulescu, consilier juridic în Primăra Alexandria; Valentin Chiran, consilier judeţean; Florin Voicilă, fiul consilierului local Florea Voicilă,  ambii fiind cunoscuţi în judeţ ca „experţii“ PSD în a mobiliza electoratul la urne. Toţi au afişat mesaje în sprijinul lui Dragnea, cum ar fi „România, nu îţi mai devora patrioţii“.Nici organizaţia Popeşti-Leordeni, de la marginea Capitalei, nu s-a lăsat mai prejos. Primarul PSD Petre Iacob a mobilizat mai mulţi apropiaţi pentru susţinerea şefului său de partid.

Cine sunt oamenii care l-au susţinut pe Dragnea în faţa ICCJ: „Băiat bun, ne-a mărit pensiile”

Întâmpinat de ”Ceauşescu”

Pe trotuarul opus, au fost protestatarii. Printre cei care l-au huiduit pe Dragnea s-au aflat şi demonstranţi de serviciu ca Marian Moroşanu, poreclit ”Ceauşescu”, aflat în război deschis cu PSD. În noiembrie 2018, acesta a scris mesaje obscene pe poarta vilei vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, după ce acesta arătase degetul mijlociu în plenul Parlamentului. 

În ianuarie, Ceauşescu l-a aşteptat pe deputatul PSD Eugen Nicolicea în faţa casei. "Anul ăsta o să vă mai bateţi joc de noi atâta, că sunteţi un nesimţit? Ştiţi nu. Aţi băut şi urcaţi beat la volan? Aţi băut? Golanule", a strigat după el Marian Ceauşescu. Ulterior, acesta l-a urmărit în trafic pe deputat.

În februarie, în timp ce Liviu Dragnea făcea declaraţii după o întâlnire cu primarii, ”Ceauşescu” i-a strigat de mai multe ori: ”la puşcărie”! Drganea i-a răspuns: „La puşcărie o să mergi tu, măi securilă!”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite