Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, colaborator al fostei Securităţii, a intrat în PRU şi candidează la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, care are un verdict definitiv de colaborator al fostei Securităţi, a intrat în PRU, a anunţat liderul formaţiunii, Bogdan Diaconu, care precizează că el va candida şi pentru un post de parlamentar pentru românii din afara graniţelor.

"Îl considerăm un om de mare valoare, şi cel mai bun candidat pe lista Partidului România Unită pentru românii din străinătate. Îi mulţumesc şi domnului Gheorghe Turda pentru că este alături de noi, într-un moment în care începem o nouă etapă în viaţa PRU, etapă care doresc să fie de bun augur pentru România. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici", a scris Bogdan Diaconu, pe Facebook.

Gheorghe Turda are 68 de ani şi este recunoscut ca un autor de cântece populare cu temă patriotică. Este general de brigată în rezervă, avansat prin decret al fostului preşedinte Traian Băsescu în 2008, şi a lucrat şi în cadrul MAI, ca director al Centrului cultural naţional, iar anterior ca şef de compartiment la Direcţia pentru relaţii publice din cadrul Poliţiei Capitalei.

În 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv  Turda a fost colaborator al fostei Securităţi, după o sesizare a CNSAS din 2009.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite