Candidatura zilei: zâmbetul lui Iliescu, lipsa de scrupule a lui Năstase şi inadecvarea lui Geoană

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul emblematic al lui Mihai Viteazu a devenit capitala lumii interlope din România. Acum şase ani, craiovenii au asistat la strânsura tuturor clanurilor la înmormântarea unui ”celebru” şef de clan, pe numele său Caiac. Astăzi, craiovenii s-au trezit că au luat parte la tăierea moţului progeniturii nefericite a baronilor roşii, Victor Ponta.

La celebrarea adolescenţei politice au asistat mii de asistaţi social, membri ai celui mai retrograd partid socialist din Europa: PSD. Zeci şi sute de autocare şi limuzine de lux i-au transportat în Bănie pe cei care nu sunt afectaţi nici de creşterea, nici de scăderea CAS-ului, oamenii care parazitează bugetul de stat al României. Deşi sunt cu toţii bugetari, marţea e zi de lucru pentru fraieri, nu pentru protipendada socialistă.

Ultima şi cea mai otrăvită candidatură pe care ne-o propune PSD-ul e cea a lui Victor Ponta. El e autorul unor performanţe nemaiîntâlnite: mai duplicitar decât Ion Iliescu, mai doritor de servituţi decât Adrian Năstase şi mai puţin inteligent decât Mircea Geoană. Acesta este OMUL! Cel pe care mentorul său, locatar de drept la Jilava, Adrian Năstase, l-a numit cât se poate de greşit ”micul Titulescu”, iar neprietenii l-au văzut mai degrabă ca o combinaţie între Harry Potter şi Pinocchio.

Admit că ne-am înşelat cu toţii, prieteni şi duşmani. Victor Ponta are viclenia lui Nicolae Ceauşescu, lipsa de scrupule a liderilor comunişti din anii `50 şi capacitatea de a ne îngropa pe toţi în timp ce ne promite o viaţă mai bună. Dacă până astăzi România a avut noroc cu carul şi a supravieţuit oricăror excese şi nerozii ale celor care au condus-o, odată cu apariţia lui Victor Ponta, proverbialul nostru noroc se sfârşeşte. Pentru a înţelege mai bine cine este Victor Ponta, să facem o trecere în revistă a celui care vrea să devină Preşedinte.

Scurt inventar de atitudine şi declaraţii ale celui mai bine clasat candidat în cursa prezidenţială şi a activităţii “celui mai cinstit Guvern din istorie”!

1998

Victor Ponta îşi prezintă lucrarea de doctorat, plagiată masiv după cum se va demonstra peste 14 ani. Îndrumătorul său a fost cel care l-a introdus în viaţa politică, singurul Premier al României condamnat pentru trafic de influenţă, Adrian Năstase.

2002

Procurorul Cristian Panait se sinucide misterios după ce avea pe mână mai multe dosare penale care duceau la oameni importanţi din PSD. Procurorul avea strânse legături cu Victor Ponta, şef al corpului de control al Prim-Ministrului Adrian Năstase. S-a speculat multă vreme că ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe Cristian Panait a fost Victor Ponta.

Ianuarie 2011

PSD organizează un miting de susţinere a şefului filialei Argeş, Constantin Nicolescu. Victor Ponta declară că acesta este persecutat politic de regimul Băsescu. Constantin Nicolescu va fi condamnat la nouă ani şi jumătate pentru corupţie, în 2014.

La ei sistemul de furt, şi de fraudare, şi de cumpărare a voturilor a funcţionat mai bine. (declaraţie la pierderea alegerilor de către Mircea Geoană în decembrie 2009)

Mai 2012 

Victor Ponta se implică personal în deblocarea unor fonduri pentru actorul Şerban Ionescu, suspectat de borelioză. Acţiunea sa este una pur propagandistică, actorul suferind de altă boală şi refuzând să primească banii de la Guvern. Victor Ponta se repliază la întrebările presei şi spune că dă banii victimelor inundaţiilor.

Victor Ponta decide să facă o vizită trupelor româneşti din Afghanistan. Încalcă protocolul neoficial al reprezentanţilor ţărilor NATO, prin care vizitele în teatre de război nu se anunţă, pentru a nu atrage atenţia în zona de conflict. Victor Ponta ţine o conferinţă de presă înainte de plecare şi toată deplasarea devine program TV.

Iunie 2012

Victor Ponta emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care pune capăt celei mai fructuoase perioade din viaţa Institutului Cultural Român. Principala vină pe care a găsit-o celor care conduceau ICR-ul era că l-au sprijinit pe Traian Băsescu.

Eu nu am avut ocazia să fac nimic rău... (declaraţie B1TV, decembrie 2011)

Iulie 2012

Are loc încercarea de preluare în forţă a instituţiilor democratice fundamentale ale României prin folosirea unor instrumente legislative. Acţiunea pusă la cale de Victor Ponta şi aliaţii săi va rămâne în istorie ca ”lovitura de stat din 2012”. Consecinţele acestor acte s-au văzut prin intervenţia liderilor europeni importanţi, îngrijoraţi de acţiunile noii puteri de la Bucureşti.

Septembrie 2012

Dan Diaconescu este câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea Oltchim. Victor Ponta anunţă că dacă acesta nu depune banii în termen va suporta consecinţele legii, iar Oltchim va fi scos la licitaţie în maxim şase luni. Dan Diaconescu nu a depus banii, Oltchim nu s-a mai privatizat, iar Victor Ponta şi PSD au adus PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, la guvernare în 2014.

Suntem un partid de fecioare. (declaraţie decembrie 2012)

Martie 2013

Într-un interviu la BBC, Victor Ponta declară că "principala preocupare a României este spălarea pe creier”. Confuzia provine din necunoaşterea limbii engleze şi înlocuirea cuvântului braindrain (migraţia creierelor) cu brainwash (spălare pe creier).

Iunie 2013

Victor Ponta se duce în Azerbaijan exact în ziua în care reprezentanţii guvernamentali ai acestei ţări anunţă refuzul proiectului Nabucco. Vizita se desfăşoară într-o atmosferă rece deoarece Victor Ponta nu s-a gândit că ar fi fost bine să stabilească un calendar diferit al eventualei vizite, care să nu irite gazdele sale din Azerbaijan.

Iulie 2013

Victor Ponta încearcă să forţeze privatizarea CFR Marfă, printr-un aviz neobişnuit al CSAT. În fapt, el încearcă să evite o aprobare directă din partea Cabinetului său, după ce a fost avertizat de Preşedintele Traian Băsescu de faptul că principalul pretendent, Gruia Stoica, nu are banii necesari. CFR Marfă nu se mai privatizează, iar Gruia Stoica este arestat.

Victor Ponta anunţă că Omar Hayssam nu poate fi extrădat din Siria în România deoarece nu există un tratat de extrădare între cele două ţări. Revine ulterior şi recunoaşte că de fapt există un tratat, încheiat cu un an în urmă.

August 2013

Victor Ponta declară că va vota ca deputat împotriva proiectului Roşia Montană, pe care Guvernul pe care îl conduce l-a trimis Parlamentului spre aprobare.

Octombrie 2013

Victor Ponta declară la Istanbul că dezveleşte o placă în memoria lui Constantin Brâncoveanu ”şi fiii săi care au pierit în închisoare la Istanbul”. Rectificarea nu a mai fost făcută niciodată de către biroul de presă. Constantin Brâncoveanu şi fiii săi nu au murit în închisoare, ci au fost executaţi la Istanbul.

Noiembrie 2013

Victor Ponta anunţă, în conferinţă de presă de la Guvern, că va creşte CAS-ul cu 5% şi va introduce o acciză de 0,7 cenţi/litru la carburant. La intervenţia Ministrului Finanţelor, rectifică: scade CAS-ul şi acciza e de zece ori mai mare, respectiv 7 cenţi.

Decembrie 2013

USL a forţat adoptarea mai multor legi care ar fi şubrezit considerabil statul de drept şi prin care parlamentarii urmau să primească o super-imunitate în faţa legilor. Victor Ponta a pretins că nu ştia de iniţiativa propriilor parlamentari pentru că era plecat din ţară.

Suntem anunţaţi că Victor Ponta a luat masa cu Regele Mihai. După ce presa anunţă că nu e adevărat, pentru că Regele lipsea din ţară, se rectifică informaţia: Victor Ponta luase masa cu Principesa Margareta.

În mod sigur, probabil c-o să vedem. (declaraţie august 2012)

Ianuarie 2014

Relu Fenechiu este condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Este o premieră pentru un ministru care a fost condamnat în timp ce se afla în funcţie. Victor Ponta a refuzat în mai multe cazuri să îl schimbe, pe motiv că nu are o condamnare definitivă.

Februarie 2014

Victor Ponta e bucuros să participe la un dineu cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci, oferit de Vladimir Putin. De bucurie, se pozează cu Viktor Ianukovici. În urma intensificării protestelor din Ucraina, poza este înlăturată de echipa de comunicare.

Martie 2014

Victor Ponta s-a întâlnit cu Papa Francisc şi i-a dăruit acestuia un tricou semnat de Gică Hagi. Ţinând cont de faptul că Papa este de origine argentiniană, Victor Ponta l-a prezentat pe Hagi ca fiind ”Pele al României”. După ce i-a fost atrasă atenţia despre diferenţa dintre Argentina şi Brazilia, Victor Ponta a rectificat: ”Maradona al României.”

Victor Ponta semnează un editorial în care susţine că România a devenit membră NATO în 2003. În realitate, Romania a primit invitaţia de a intra în NATO în 2002, iar aderarea efectivă a avut loc în 2004.

Aprilie 2014

Este arestat Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, învinuit de trafic de influenţă exercitat chiar din biroul Prim-Ministrului. În replică, Victor Ponta susţine că i-au fost montate microfoane de către inamici şi că se mută la Ministerul Apărării. Dosarul lui Duicu este încă pe rol şi se apropie vertiginos de Victor Ponta.

Radu Mazăre este adus la DNA. Victor Ponta declară ”În loc să-l suni pe un om să vină la DNA, îi trimiţi opt mascaţi de parcă era Steven Seagal sau un mare luptator ninja.”

”În loc să-l suni pe un om să vină la DNA, îi trimiţi opt mascaţi de parcă era Steven Seagal sau un mare luptator ninja.” (declaraţie de susţinere a lui Radu Mazăre)

Mai 2014

După ce echipa de campanie a PSD-ului foloseşte imagini cu terenuri agricole din Belarus pe post de grâne româneşti, Victor Ponta declară public: "A fost o minciună, bineînţeles". În momentul în care i se prezintă dovezile, Victor Ponta pleacă din faţa ziariştilor.

Aflat în campanie electorală la Suceava, Victor Ponta se prezintă alegătorilor fluturând un steag pe care îl prezintă drept drapelul lui Ştefan cel Mare. În realitate, Victor Ponta a folosit un drapel inventat de fostul preşedinte comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Victor Ponta invită 38 de ambasadori la Târgu Jiu pentru a participa la un Forum Economic. Uită să îi anunţe că respectivul Forum nu mai are loc şi, ca să scape de gafă, le organizează un tur prin judeţ în plină campanie pentru europarlamentare.

Victor Ponta vizitează fabrica de avioane de la Craiova şi declară că are o veste bună: ”deşi ne paşte un război, fabrica va avea comenzi de avioane”.

Aprilie 2014

Victor Ponta vizitează localităţile inundate din Teleorman într-o barcă gonflabilă, trasă de jandarmi. Asta în timp ce localnicii mergeau prin apa până la brâu. Ca să îi fie meniul complet, la întâlnirea cu Ministrul Apelor, Doina Pană, o apelează pe aceasta cu deja celebra: ”Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”

”Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?” (Victor Ponta către Doina Pană)

Iulie 2014

Victor Ponta este huiduit de către spectatorii de la Arenele BNR pentru că parazitează succesul Simonei Halep. Asta nu îl împiedică să posteze nenumărate imagini cu Simona Halep pe pagina sa de Facebook.

Invitat de Preşedintele Traian Băsescu să explice resursele pentru scăderea CAS-ului, Victor Ponta declară presei că i-a ţinut o lecţie de economie Preşedintelui, care s-a comportat ca un bădăran. Imaginile puse la dispoziţia presei de către Traian Băsescu dovedesc faptul că Victor Ponta nu are nici o strategie economică şi că s-a comportat complet neprofesionist. Scuza sa a fost ulterior că nu a înţeles engleza vorbită de Traian Băsescu.

Victor Ponta foloseşte în prezentarea bilanţului său de guvernare de doi ani, infografice realizate de Ziarul Financiar. Uită, din nou, să specifice sursa.

29 Iulie 2014: Victor Ponta devine candidatul PSD pentru alegerile Prezidenţiale

Acesta este cel pe mâna căruia ne pregătim să lăsăm destinul copiilor noştri. Cel care va discuta cu Uniunea Europeană în numele României. Cel care va decide poziţia noastră în raport cu Rusia, cu conflictul din Ucraina şi orice alt subiect politic internaţional sensibil. Cel de care va depinde continuarea reformelor şi independenţa Justiţiei. Cel care va fi expresia cea mai înaltă şi mai cunoscută a ceea ce înseamnă să fii român.

Suntem rodul unor întâmplări fericite apărute din conjuncturi dramatice. România Mare s-a clădit în urma unui război care a pustiit Europa şi a dezmembrat imperiile din jurul nostru. Au trecut 100 de ani de la începutul acestui război care ne-a definit. Atunci am avut norocul de a avea câţiva oameni înţelepţi, vizionari şi încăpăţânaţi când a venit vorba de a negocia viitorul României. Dar norocul nostru e pe cale să se sfârşească dacă în fruntea statului va ajunge un om care şi-a făcut un titlu de glorie în a fi scutul celor care au spoliat naţiunea română. Nu suntem o ţară săracă, suntem o ţară furată. Dar, dacă pe vremuri măcar ne pârjoleam bunurile ca să nu le lăsăm hoţilor, astăzi le deschidem singuri uşa celor care vin să ne jefuiască.

Ni se pregăteşte un trio infernal: Ponta – Ghiţă – Şova. Pesediştii îşi râd în barbă când privesc sondajele, dar ar trebui să fie la fel de terifiaţi de ce urmează, ca şi noi, restul. Vor mai exista doar cei care vor sluji fără crâcnire noul regim. Victor Ponta îl va întrece pe Adrian Năstase în excese şi dorinţe totalitare. Sebastian Ghiţa îl va face pe Dan Voiculescu să pară un biet copil de mingi. Iar Dan Şova, această combinaţie între Bobu, Postelnicu şi generalul Pleşiţă, va instrumenta legal distrugerea completă a noastră. Victor Ponta înseamnă: ADIO ROMÂNIA!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite