Candidatura lui Piedone la şefia PC, sub semnul întrebării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone s-a retras din funcţia de prim-vicepreşedinte al PC FOTO Adevărul
Cristian Popescu Piedone s-a retras din funcţia de prim-vicepreşedinte al PC FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 4. Cristian Popescu Piedone, s-a retras ieri din funcţia de prim-vicepreşedinte al PC, deşi la începutul anului existau voci care susţineau că va candida la şefia PC. Tot ieri a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PC şi senatorul Cristiana Anghel. Aparent, Daniel Constantin nu mai are niciun contracandidat la un eventul congres de alegere a conducerii.

Sacţionarea cu excluderea a preşedintelui executiv al PC Cluj, Avram Gral, viceprimar în Câmpia Turzii, a fost factorul declanşator care i-ar fi determinat pe o serie de lideri importanţi să-şi anunţe retragerea din funcţiile deţinute în partid. Potrivit clujtoday.ro, sancţionarea lui Avram Gal, care este şi preşedinte al PC Diaspora, a fost înţeleasă în cheia unei răzbunări împotriva preşedintelui PC Cluj, fostul senator Şerban Rădulescu, care a şi cerut convocarea unui congres al PC.

Piedone: Am rămas un simplu membru

Deşi în urmă cu trei săptămâni, voci din partid cereau schimbarea lui Daniel Constantin cu edilul de la Sectorul 4, în mod surprinzător, Cristian Popescu Piedone a decis, ieri, să se retragă din funcţia de prim-vicepreşedinte.

Edilul de la Sectorul 4 a refuzat să spună care a fost motivul retragerii din funcţie. „Sunt un simplu membru PC ca mulţi alţii care au devenit sau vor deveni simpli membri de partid. Deoarece am fost ales în această funcţia la Congres, doar congresul poate lua act de retragerea mea“, ne-a declarat Cristian Popescu Piedone.

Contactat de „Adevărul“, deputatul PC Aurelian Ionescu s-a arătat contrariat de gestul edilului. „Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat. Nu demult oamenii din jurul său îi pregăteau candidatura la şefia PC şi acum se retrage. Ceva nu este în regulă“, ne-a declarat deputatul. 

Anghel: Nu mă interesează funcţiile

Un alt lider important din partid care a renunţat la funcţie este senatorul Cristiana Anghel. „Nu mai sunt vicepreşedinte. Oricum am fost aleasă la o şedinţă la care nu am participat. Nu m-au interesat niciodată funcţiile şi asta este dovada“, ne-a declarat Cristiana Anghel.

Situaţia din PC a devenit tulbure încă de la începutul anului, când între preşedintele fondator Dan Voiculescu şi liderul PC, Daniel Constantin, a început un război al declaraţiilor. 

Voiculescu l-a ameninţat pe protejatul său politic că, în 2015, va fi judecat atât de Dumnezeu, cât şi de Justiţie. Constantin a reacţionat, afirmând că i-a comunicat lui Voiculescu încă din 2012 că nu va interveni în niciun dosar, aluzie la plângerea ministerului Agriculturii împotriva mogulului în dosarul ICA. 

Anticipând o posibilă debarcare din fruntea partidului şi pentru a se asigura că mai are o susţinere consistentă în partid, Daniel Constantin a invitat,  la începutul lui ianuarie, mai mulţi lideri şi  parlamentari PC la munte.

Citeşte şi:

PC se pregăteşte să-l debarce pe Daniel Constantin, liderul "vinovat" că n-a retras plângerea Ministerului Agriculturii împotriva lui Voiculescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite