Candidatura lui Grapini, contestată la BEC: „Să ceară agramatei Grapini să traducă o pagină din Constituţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul primar al Timişoarei după 1989, arhitectul Pompiliu Alămorean, contestă la Biroul Electoral Central (BEC) candidatura fostului ministru Maria Grapini la alegerile europarlamentare, motivând că ar trebui să fie supusă unui test de traducere într-o limbă de circulaţie internaţională.

„Vă rog în numele candidaturii Timişoarei la Capitală Culturală Europeană să instituiţi o Comisie sub Dvs. cu concursul ministerului Învăţământului, care într-o sală de clasă să ceară «agramatei» Maria Grapini, ca la bacalaureat-proba scrisă: să traducă 1 pagină din Constituţia României într-o limbă internaţională: engleză, franceză, spaniolă, sau germană! Sub nota 8 (opt), candidatura respectivului candidat/ă SE RESPINGE!”, scrie Pompiliu Alămorean.

În apărarea sa, Maria Grapini spune că, în Parlamentul European, poţi vorbi în limba maternă pentru că există traducători.

„Domnul Alămorean e cunoscut pentru astfel de ieşiri. Dacă nu ştie, în Parlamentul European fiecare ţară vorbeşte limba ţării respective şi este de preferat să se vorbească în limba ţării respective tocmai pentru cunoaşterea limbii ţării membre a Uniunii Europene. E dreptul fiecărui cetăţean să propună orice. Orice om este jignit dacă se lasă jignit. Trebuie să vezi din partea cui vine. Din punctul meu devedere, domnul Alămorean de 24 de ani numai vorbeşte, dar nu a făcut nimic concret. Aşa că eu respect că în democraţie oamenii au dreptul să vorbească. Sigur, până la limita încălcării eticii, moralei, până la urma buna creştere. Dar asta nu poţi să o mai dai unui om care a depăşit o anumită vârstă”, a comentat Maria Grapini, pentru stiripesurse.ro.

Citeşte şi:

De câte voturi are nevoie Mircea Diaconu pentru a ajunge la Bruxelles Mircea Diaconu a demisionat din PNL şi va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai ca independent. „Demisia am trimis-o online“, a declarat Diaconu pentru adevarul.ro. 

Reportaj. Ultima punere în scenă la Teatrul Nottara: semnături pentru Mircea Diaconu Pâlcuri de pensionari au luat cu asalt, joi, Teatrul Nottara din Bucureşti, cu un singur scop: să-l susţină pe Mircea Diaconu în demersul său de a ajunge în Parlamentul European.

Mircea Diaconu, achitat în dosarul privind conflictul de interese. Ponta îi urează succes la europarlamentare Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, achitarea lui Mircea Diaconu pentru conflict de interese, care a primit însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacă cu apel la Curtea Supremă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite