Candidatura lui Corneliu Vadim Tudor la Bruxelles a fost respinsă de BEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura lui Corneliu Vadim Tudor la alegerile europarlamentare din 25 mai. Tot astăzi, BEC a anunţat că nici actorul Mircea Diaconu nu poate candida.

PRM este singurul partid care a depus două liste cu candidaţi. Cel care a condus partidul mai bine de 20 de ani, Corneliu Vadim Tudor,  a depus primul listele cu candidaţi pentru europarlamentare. „Există un singur PRM, cu un singur preşedinte: Corneliu Vadim Tudor!“, a spus Vadim Tudor. La plecare, „tribunul“ a fost anunţat că fostul său colaborator, Gheorghe Funar, va depune şi el o altă listă cu candidaţi tot în numele PRM. „S-ar putea să îmi fure două palme. Ştiţi ce iute sunt la mânie?“, declara Vadim.

La scurt timp, Gheorghe Funar şi-a făcut şi el apariţia la sediul BEC, cu un braţ de semnături în mână, şi a înscris din nou PRM în cursa pentru euroalegeri. „Numitul Vadim Tudor, persoană fizică, despre care am auzit că a confundat BEC-ul cu Gara de Nord, a trecut pe aici şi a lăsat nişte bagaje. În opinia mea, BEC  trebuie să-l trimită la plimbare. Să stingă BEC-ul pentru Vadim Tudor“, a comentat, cu ironie, Funar.

Vadim poate contesta decizia în instanţă până pe 10 aprilie. Apoi, Curtea de Apel trebuie să soluţioneze cazul în maximum două zile, iar hotărârea finală va stabili lista oficială pentru alegerile europarlamentare. 

Citeşte şi:

Candidatura lui Cernea la euroalegeri s-a lovit de pragul BEC: „A fost culmea absurdului!“

Deputatul Remus Cernea, care strângea semnături pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare din luna mai, a declarat joi că Biroul Electoral Central i-a respins candidatura, pe motiv că nu ar fi numerotat listele cu semnături.

Cristian Preda propune un pact de neagresiune în campania pentru alegerile europarlamentare

Europarlamentarul Cristian Preda, liderul listei PMP la alegerile europene din 25 mai, a lansat un apel către toate celelalte partide româneşti din PPE să semneze un pact de neagresiune. Şapte partide româneşti doresc afilierea la PPE şi numai una, cea a PSD, este definită ca fiind socialistă.

EBA s-a înscris în PMP, dar nu va candida la europarlamentare: „Ar fi un troc imoral“

Elena Băsescu a demisionat din PDL şi s-a înscris, în aceeaşi zi, în PMP, partid păstorit de preşedintele Traian Băsescu. Surpriza constă în faptul că Elena Băsescu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

Lupta PMP pentru europarlamentare

Partidul Mişcarea Populară (PMP) se pregăteşte minuţios pentru primele alegeri de la înfiinţare, iar competiţia este puternică în interiorul partidului. Lista se întinde pe multe rânduri, deşi conducerea PMP ţinteşte un număr de patru locuri, iar sondajele îi situează în jurul a 10%, însemnând două locuri. Pentru a tria dintre candidaţi, conducerea PMP a decis să nu pună pe liste, pe locuri eligibile, la europarlamentare, parlamentari în funcţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite