Candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 2, denunţ penal pe numele edilului în funcţie, al viceprimarului Dan Cristian Popescu şi al lui Neculai Onţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mihaiu
Radu Mihaiu

Candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunţă că a trimis un denunţ penal la DNA pe numele fostul edil al acestui sector Neculai Onţanu, al actualului edil Mugur Mihai Toader şi al viceprimarului în funcţie, Dan Cristian Popescu, pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.

Reprezentantul USR PLUS susţine că cei trei au semnat 57 de acte adiţionale la contractul încheiat între administraţia de sector cu operatorul de salubritate, prin care ar fi achitat nelegal peste 20 de milioane de lei pentru servicii care nu au trecut de votul Consiliului Local de sector.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunţat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că a ”trimis la DNA un denunţ  penal” pe numele fostul edil al acestui sector Neculai Onţanu, al actualului edil Mugur Mihai Toader şi al viceprimarului în funcţie, Dan Cristian Popescu, pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.

Reprezentantul USR-PLUS susţine că un consilier local al USR a intrat în posesia unei note de control a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare (ANRSC), document potrivit căruia, pentru servicii de salubritate, primăria de sector ar fi plătit sume ”nelegale” companiei Supercom SA.

Astfel, administraţia locală ar fi achitat operatorului de salubritate ”sume nelegale” în cuantum de 10.249.318 lei între 1 martie 2019 şi 31 octombrie 2019 pentru colectarea deşeurilor menajere, la care se adaugă ”sume nelegal contractate” de 2.342.050 lei pentru operaţii de curăţenie a căilor publice între 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, dar şi 9.588.512 lei pentru deszăpezire şi combatere polei în iarna 2014-2015  şi în iarna 2018-2019.

”Deşi legea spune că actele adiţionale la contractul cu Supercom trebuie să fie aprobate de către Consiliul Local al Sectorului 2, 57 de astfel de acte au fost aprobate de Primăria Sectorului 2 fără aprobarea Consiliului Local. Din aceste cuvinte tehnice reiese un adevăr simplu: domnul Onţanu, domnul Mugur Mihai Toader şi domnul Dan Cristian Popescu au încălcat legea negociind cu Supercom tarife nelegale pe care să le plătească cetăţenii sectorului 2. Legea este clară în formarea acestor tarife, legea este clară şi referitor la cine ar trebui să le aprobe: Consiliul Local al Sectorului 2. Cei trei s-au substituit autorităţii deliberative a sectorului 2 şi au negociat în spatele uşilor închise tarife nelegale din banii cetăţenilor. Aşa arată capitalismul de cumetrie prin care unii au făcut bani din afaceri cu statul, aşa arată putregaiul din Primăria Sectorului2”, a precizat reprezentantul USR PLUS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite