Candidaţi exotici la europarlamentare: „Suspectez populaţia de plăcerea perversă a sadomasochismului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Ungureanu, fosta gimnastă, vrea să ajungă la Bruxelles
Corina Ungureanu, fosta gimnastă, vrea să ajungă la Bruxelles

Mai mulţi candidaţi independenţi, foste vedete dar şi simpli anonimi, speră să ajungă  în Parlamentul European promovându-se cu mesaje din biblie, din viaţă sau din televiziune

Cu două luni înainte de alegerile europarlamentare, programate pe 25 mai, partidele încă mai stabilesc lista cu candidaţi. Însă, în paralel, mai există o listă cu  oameni fără carnet de partid care îşi doresc să prindă avionl spre Bruxelles şi salariul frumos de eurodeputat. Printre aceşti, se numără atât celebrităţi, precum fosta gimnastă Corina Ungureanu sau cântăreaţa Mihaela Mihai, dar şi nume care nu s-au aflat până acum în atenţia publicului. Cu toţii au un lucru în comun: vor să ajungă la Bruxelles.

Corina Ungureanu a devenit cunoscută la finalul anilor ’90, graţie activităţii sale sportive şi premiilor de talie mondială pe care le-a obţinut. De notorietate au fost, însă, şi pictorialele sale în revista „Playboy“,   iar de la apariţiile în revistele pentru bărbaţi, fosta gimnastă  a ajuns să fie consiliera primarului oraşului Ploieşti. Fostă membră UNPR şi, ulterior, PSD, ea a decis, în cele din urmă, să candideze independent la alegerile europarlamentare.

Deşi campania nu a început încă, dubla campioană mondială şi-a ales un slogan încă din vară, unul care a făcut deja istorie, la Pro TV: „Gândeşte liber!“. Tot pentru această primăvară, fosta gimnastă a mai pregătit un proiect: o autobiografie cu titlul „Povestea mea“.

Deşi nu şi-a prezentat proiectele pentru Parlamentul European, Ungureanu a stabilit deja publicul său ţintă: „toţi  cetăţenii români care gândesc liber şi care cred în rolul esenţial pe care îl joacă, într-un sistem democratic funcţional, societatea civilă“.

„Nu promit marea cu sarea“
Fosta cântăreaţă Mihaela Mihai s-a remarcat, în anii ’70, cu o serie şlagăre care au făcut-o celebră, printre care „De-ai fi tu salcie la mal“. Acum, artista susţine că s-a maturizat, vrea să facă politică,  şi speră ca şi electoratul ei să fie la fel de înţelept.

„Nu mai am 20 de ani, ştiu cine sunt, ce am făcut şi românii cred că deja încep să aibă acea maturitate politică cu care să poată judeca oamenii. Faptele mele dovedesc ce fel de om sunt. Eu nu promit marea cu sarea, cum promit alţii, le cer românilor să aibă încredere în mine şi ştiu că au“, spunea artista într-un interviu  pentru Digi 24.

După ce a părăsit scena, Mihaela Mihai a devenit specialistă în comunicare politică.A mai avut tentative de a candida la europarlamentare, în 2007 şi 2009, însă  nu a reuşit să strângă numărul minim de semnături de susţinere. Pe lista sa de proiecte se regăsesc acţiuni pentru promovarea culturii poporului român, dar şi promisiuni mai ambiţioase, precum „diminuarea corupţiei, prin exemplul personal“.

„Candidez după multă rugăciune şi cugetare“
Familist convins, Iulian Pericle Capsali se recomandă drept „tată a nouă copii crescuţi cu multă jertfă, în spiritul credinţei creştineşti şi cu deschidere spre valorile educaţiei prin şcoală“. Este regizor şi publicist, iar de la presa scrisă a ajuns, ulterior, în televiziune. În noiembrie 2012, a pus bazele „Alianţei pentru Demnitate Naţională“, menită să înfrunte „provocările la care au fost supuse Biserica şi Familia“. De ce doreşte să candideze pentru un fotoliu de europarlamentar? Pentru a promova, în PE, „politica familiilor, nu familiile politice“.

Pe acelaşi mesaj se axează şi Peter Costea, preşedintele Alianţei Familiilor din România, care, se descrie astfel în CV: „un om de succes în Statele Unite ale Americii“. După ce a îmbrăţişat profesia de avocat în drepturile civile, a decis să se implice în viaţa politică. „Am luat decizia de a candida după multă rugăciune şi cugetare. Mi-am dat seama că Dumnezeu m-a binecuvântat mult şi că a venit vremea să fiu şi eu o binecuvântare pentru alţii“, anunţa Costea, în decembrie 2013.

„Plăcerea perversă a sadomasochismului“
Erwin Albu nu are, potrivit CV-ului său, vreo legătură cu viaţa politică, exceptând funcţia sa de consilier local în localitate Codlea, deţinută vreme de şapte ani. Se descrie drept  o persoană implicată şi, de-a lungul timpului, s-a numărat printre cei care au protestat „faţă de abuzurile clasei politice,  a luptat împotriva „hingherilor de maşini cu contract ilegal“ şi a încercat periodic să găsească „soluţii omeneşti“ pentru câinii comunitari.

La Bruxelles, Albu vrea să pledeze pentru cauza ţăranului român, motiv pentru care a stabilit sediul cabinetului său de europarlamentar în comuna Moşna, judeţul Sibiu, într-o şură din gospodăria lui Willy Schuster, un alt român care militează pentru păstrarea valorilor satului românesc.
Albu s-a arătat solidar cu ceilalţi independenţi. „Chestia asta cu încrederea în politicieni mi s-a tot părut o naivitate dusă la extrem în ţara noastră. Dar când urmează înşelătorie după înşelătorie, trădare după trădare, dispreţ după dispreţ, iar poporul încă îi mai rabdă pe aceiaşi şi aceiaşi reprezentanţi din sistemul acestor partide putrede şi se uită în gura lor, nu pot decât să suspectez majoritatea populaţiei de plăcerea perversă a sadomasochismului şi mutilării“, spune Albu pe blogul personal. 

Cernea vrea şi el în PE
Deputatul independent Remus Cernea şi-a anunţat candidatura la europarlamentare din luna decembrie a anului trecut.  „Voi candida având o agendă dedicată temelor de mediu, apărării drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor, separării dintre stat şi biserică, promovării noilor tehnologii prietenoase cu mediul ", a explicat Cernea.

Citeşte şi:

EU Observer, despre europarlamentare: Politicienii români îşi pun rudele pe funcţii călduţe la Bruxelles

PNL dansează în familie la europarlamentare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite