Candidaţi cu acte şi promisiuni colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prigoană ţine cu bicicliştii
Prigoană ţine cu bicicliştii

Mai mulţi pretendenţi la fotoliul de primar al Capitalei şi al primăriilor de sector, şi-au depus, în decursul ultimilor zile, candidaturile la Biroul Electoral, făcând diverse promisuini electoratului.

Principalul contracandidat al lui Sorin Oprescu la primăria Capitalei, Silviu Prigoană, s-a înscris în competiţia electorală cu scopul de a se îmbrăca în alb "direct la Măruţă în emisiune".

"Eu sper ca din 10 iunie să fiu îmbrăcat în alb, pentru că am promis că, dacă voi fi primar general, începând din 11 iunie mă voi îmbrăca în alb direct la Măruţă în emisiune", a precizat Silviu Prigoană.

Soţul Adrianei Bahmuţeanu este cunoscut pentru faptul că se îmbracă doar în cosume negre având cămaşă şi cravată de aceeaşi culoare.

Întrebat de ce contracandidat se teme în cursa pentru funcţia de primar general al Capitalei, Prigoană a răspuns: "De niciunul. Eu nu am contracandidat, eu sunt Silviu Prigoană".

"Bucureştiul trebuie să fie o capitală europeană. Am intrat în campania electorală pentru că-mi doresc acest lucru, copiii mei să înveţe în ţară, să rămână în Bucureşti, să avem confortul cetăţeanului european", a adăugat Prigoană.

Nicuşor Dan îşi încearcă norocul la Primăria Bucureşti din postura de independent. "Trebuie să investim în oameni, nu în betoane", a spus candidatul, explicând că demersul său nu este un pariu personal, "ci este campania unui grup de oameni care s-a săturat de ce se întâmplă în România şi în Bucureşti".

Nicuşor Dan se recomandă ca fiind un candidat care nu vine din sistem, " adică din reţele de influenţă care discută în spatele uşilor şi din care nu răzbate nimic transparent pentru cetăţeni".

"Şi poate şi mai important decât asta, sunt un om care ştie ce înseamnă un oraş european în secolul XXI. Un oraş european în secolul XXI nu înseamnă că primarul e, aşa, un fel de domn fanariot care se ocupă şi de gropi şi mai repară un stâlp şi se mai duce la deszăpezire", a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat despre relaţia sa cu contracandidatul Silviu Prigoană, independentul a răspuns că nu există nicio relaţie, Prigoană fiind un candidat din partea unui partid care tocmai a fost la putere.

"Este din aceeaşi gaşcă care ne-a furat în ultimii ani. M-am întâlnit o singură dată cu domnia lui, am avut o discuţie civilizată. Prietenia este o chestiune mai serioasă", a comentat candidatul pentru Primăria Capitalei.

Primarul general în exerciţiu, Sorin Oprescu, şi-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat de edil-şef al Capitalei, cu susţinerea USL.

"Le mulţumesc colegilor si prietenilor, pentru simplul motiv că am ajuns la concluzia că e bine să ai prieteni", s-a rezumat a spune Sorin Oprescu, după acceptarea candidaturii sale.

Un general pentru Capitală

Fostul antrenor al echipei naţionale de fotbal, senatorul UNPR Anghel Iordănescu a declarat, duminică, că se simte "foarte onorat" să intre în competiţia pentru Primăria Generală, precizând că este "bucureştean get-beget".

"Sunt foarte încrezător că voi câştiga. Îmi amintesc că, cu ceva timp în urmă, bucureştenii mi-au dat un mandat când am reprezentat sportul românesc. Am reuşit şi atunci, am îmcredere că voi reuşi şi acum", a spus candidatul UNPR.

Iordănescu a pledat pentru o Capitală "curată", în care să fie rezolvate problemele transportului şi parcărilor şi care să fie "cu totul altfel".

"Îmi doresc să reuşesc", a conchis candidatul UNPR la Primăria Generală.

Vanghelie candideză a patra oară

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie şi-a depus candidatura pentru cel de-al patrulea mandate de primar al Sectorului 5, el susţinând că va câştiga cu cel puţin 75%.Vanghelie a spus, după ce a ieşit de la Biroul Electoral, că are foarte mari emoţii, deşi la eveniment veniseră câteva sute de susţinători care au scandat "Vanghelie!" şi "Vanghelie, primar!".

Vanghelie a făcut o baie de mulţime printre susţinătorii săi, aflaţi în faţa primăriei, el fiind sărutat pe obraji de mai multe doamne care i-au lăsat urme de ruj. În momentul în care jurnaliştii i-au atras atenţia că a fost rujat de către doamne, Marian Vanghelie a răspuns râzând: "Asta e, e o plăcere pentru bărbaţi".

Edilul sectorului 5 le-a transmis tuturor contracandidaţilor săi multă sănătate şi a apreciat că cel mai ameninţător dintre aceştia este chiar finul său candidatul independent Cătălin Stochiţă.

Fostul prefect al Capitalei Mihai Atănăsoaei este alesul PDL pentru înfruntarea cu VAnghelie de la Sectorul 5. "Îi urez lui Marian Vanghelie multă baftă, simt că va avea nevoie", i-a transmis Atănăsoaei actualului edil al Sectorului 5.

El a precizat că şi-a depus candidatura întrucât consideră că după 12 ani de mandat al actualului primar Marian Vanghelie a venit vremea ca şi Sectorul 5 să simtă aroma schimbării.

"Există soluţii la lipsa de soluţii a actualei administraţii şi eu vin cu aceste soluţii în faţa unei largi majorităţi, a celor din Sectorul 5, care doresc o schimbare. Consider că pornesc cu şanse foarte importante, având în vedere valul de nemulţumiri pe care l-am resimţit în cei trei ani şi jumătate ca prefect", a spus Mihai Atănăsoaei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite