Candidat-surpriză pentru funcţia de secretar-general al PSD. Surse: Are susţinerea premierului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, va candida pentru funcţia de secretar general al partidului la Congresul de sâmbătă. În cazul în care va fi ales, Fifor va demisiona din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, un rol mai degrabă decorativ. Surse politice susţin pentru Adevărul că Fifor are susţinerea premierului Viorica Dăncilă.

Senatorul PSD Mihai Fifor a anunţat azi că şi-a depus candidatura pentru funcţia de secretar general al PSD. Întrebat dacă are susţinerea premierului, Fifor a răspuns: „Sper că da“. Potrivit unor surse politice, Fifor s-a asigurat că are sprijinul Vioricăi Dăncilă înainte de a-şi depune candidatura. Iniţial, Marius Dunca, liderul PSD Braşov, era favorit pentru funcţia de secretar general al PSD. 

Întrebat dacă îşi menţine candidatura şi pentru alegerile prezidenţiale, Mihai Fifor a răspuns: „Da, n-am vorbit numai de dragul de a vorbi“.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat vineri că va candida din nou la această funcţie după ce acesta a fost demis de Comitetul Executiv al partidului pe fondul eşecului de la europarlamentare. Codrin Ştefănescu a fost unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea. 

Senatorul Şerban Nicolae, unul dintre social-democraţii cu mare vechime în partid, va intra în cursa pentru şefia PSD. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă şi deputatul Liviu Pleşoianu şi-au anunţat candidatura la Congresul de sâmbătă. Potrivit unor surse din PSD, Dăncilă e marea favorită, însă Şerban Nicolae i-ar putea pune probleme, datorită relaţiei foarte bune pe care o are cu liderii din teritoriu. Pleşoianu nu are nicio şansă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite