Când României îi curge scuipatul din gură. Cum am manelizat votul. Şi o ştire exclusivă despre Crin!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au votat. În sfârşit, ne-am dus la urne şi ne-am aruncat acolo toată frustrarea unei vieţi trăite degeaba. A unei vieţi ratate. Am votat în număr mare schimbarea! Nu ne era bine. Doream să fim salvaţi! Din nou! Să ne salveze alţii, să plece jigodiile, hoţii, bandiţii, securiştii, turnătorii şi dictatorii!

Să vină ăi buni! Să vină ăia care au soluţia-miraculoasă pentru vieţile noastre! Să ne schimbe ei, cei buni, odată viaţa în bine!

Am simţit acum, poate mai mult decât în oricare alt an electoral, prostia noastră, a românilor. Citesc tot felul de explicaţii pentru scorul masiv pe care l-a obţinut USL la alegerile de duminică. Ba că e vina lui Băsescu, că şi-a bătut joc de popor. Că ne-a râs în faţă când eram în suferinţă. Că şi-a promovat toate analfabetele, elenele şi mafioţii în funcţii-cheie. Că, de fapt, românii nu au votat cu USL, ci împotriva lui Băsescu. Ba că e vina PDL-ului. Că a fost la putere prea mult timp şi n-a făcut nimic. Ne-a fentat viaţa cu aceleaşi promisiuni transformate în jefuirea ţării. Ba că e vina prea multelor guverne din ultimii ani, care ne-au umilit şi ne-au băgat într-o sărăcie cruntă.

Niciodată nu e vina noastră. Mereu punem dezastrul pe seama clasei politice. Că e coruptă, mincinoasă, şmecheră. Noi, alegătorii, suntem întotdeauna victimele. Noi, sărmanii, ne-am vrea binele şi ne tot punem speranţele în ei, conducătorii. Noi, bieţii cetăţeni, ne tot aruncăm dintr-o tabără în alta, mereu cu gândul că vom pica în cea bună. Şi dacă vina pentru tot dezastrul din jur e doar a noastră? Dacă aceşti hoţi, bandiţi, corupţi, mincinoşi şi incapabili sunt, de fapt, exact imaginea noastră?

Încerc să înţeleg o urmă de logică electorală. Încerc să înţeleg cum de am ales Binele după nişte teorii bazate pe gândiri absurde. Noi, românii, am reuşit, la aceste alegeri, să contrazicem, probabil, toate studiile cercetătorilor britanici în privinţa comportamentului electoratului. Şi chiar dacă alegerile s-au terminat, iar câştigătorii şi-au revendicat tot mai multele fotolii din Parlament, câteva lucruri n-am să le înţeleg niciodată. N-am să le înţeleg şi asta mă sperie. Mă duc cu gândul la o Românie dementă, lipsită de o minimă raţiune, lipsită de viitor.

- Gigi Becali ar fi câştigat cu circa 60% din voturi. Tu, votantul lui Gigi, ce-ai gândit când l-ai ales? Ce-ai gândit când ai pus ştampila pe numele unui semianalfabet care îl cumpără pe Dumnezeu cu pumni de bani aruncaţi în aer? Ai făcut-o pentru că îţi reprezintă interesele liberale? Ai făcut-o pentru că el, Becali, a construit ceva solid în ţara ta? Ai făcut-o pentru că acest cioban împopoţonat în haine de businessman s-a îmbogăţit muncind pe brânci, cot la cot cu tine? Ai făcut-o pentru că ai crezut în programul lui politic? Şi, dacă da, care e acel program? Ai făcut-o pentru că acest mahalagioi lipsit de scrupule e demn să fie sus, în fruntea ţării tale? Şi, totuşi, ai făcut-o! De ce? Eu cred un singur lucru: ai făcut-o din prostie!
  
- PP-DD, aproximativ 14% din voturi. Domnu’ Dan, acest erou din cele mai proaste telenovele româneşti, a reuşit, aşadar, să atragă în mod senzaţional voturile a zeci de mii de români şi să-şi ducă partidul în Parlament. Tu, votantul acestui jurnalist de mahala, ce-ai gândit când ai trimis în fruntea ţării partidul din garsonieră, ridicat pe cadavrul dispărut al Elodiei? Tu, votantul lui Diaconescu, ai citit măcar o dată aberaţiile din programul politic al acestui individ în costum din bazar, care pozează în salvatorul poporului? Mă îndoiesc! Aşadar, îţi dau o veste! Una EXCLUSIVĂ ŞI SENZAŢIONALĂ ÎN DIRECT: Domnu’ Dan nu o să-ţi mărească pensia! Domnu’ Dan nu o să-ţi crească salariul! Domnu’ Dan nu o să arunce cu mii de euro la fiecare român! Domnu’ Dan nu o să împartă avuţia statului cu tot poporul! Nu, domnu’ Dan o să facă în continuare sute şi sute de mii de euro pentru el, pe seama ta, fraiere! Domnu’ Dan o să îţi spele mintea prin aceeaşi televiziune de cartier, pe care o să o mute de la garsonieră la două camere. Şi, de acolo, din două camere, domnu’ Dan o să-ţi vorbească tot EXCLUSIV ŞI SENZAŢIONAL ÎN DIRECT despre redeschiderea dosarului crimei lui Mihai Eminescu. Căci asta scrie în penibilul program electoral al acestui jurnalist-politician-clovn.

- Dragi liberali pentru care Antonescu este “domnul preşedinte”, vă dau şi vouă o veste: aţi luat ţeapă! Domnul Crin Antonescu NU e preşedintele acestei ţări! Motivaţia că votaţi cu USL ca să scăpaţi de Băsescu e una dintre cele mai mari aberaţii pe care le-am auzit de-a lungul acestei campanii electorale. Pentru voi, ştirea după acest 9 decembrie nebun este următoarea: Traian Băsescu este în continuare preşedinte şi va rămâne până în 2014, când, conform legii, vom organiza alte alegeri. Ştiu, îl veţi suspenda, dacă nu-l numeşte pe Ponta premier, dacă nu va face mai ştiu eu ce alte jocuri politice ale actualei Puteri. În cazul acesta, încă o veste pentru voi, stimaţi liberali cu mentalitate comunistă de Iliescu şi apucături de turnători à la Voiculescu: n-aveţi cum să-l suspendaţi! De ce? Pentru că avem Constituţie! De ce avem Constituţie? Pentru că suntem o ţară! De ce respectăm Constituţia? Pentru că trăim în democraţie! De ce trăim în democraţie? Pentru că aşa vrem şi aşa ne e bine!

- Doamna politician Elena Udrea a fost singura din tot PDL-ul care a stat fără emoţii după aceste alegeri. Dumneaei şi-a asigurat fără probleme locul din Parlament. Încerc să înţeleg şi aici o minimă logică a votanţilor. Dacă tot s-a înroşit harta României, cum de singurul candidat al PDL-ului, care şi-ar merita locul în Camera Deputaţilor, e tocmai “Nuţi, spaima Constituţii”? Dintre toţi candidaţii democrat-liberali ai ţării, noi, votanţii, am reuşit să ne îndreptăm cel mai mult chiar spre una dintre cele mai hulite figuri ale scenei politice româneşti!
 
Să mă mai întreb cum de secretara „penalului” PSD-ist Liviu Dragnea, o domnişorică de vreo 23 de ani care nu a făcut nimic notabil până acum, ne va decide soarta din Parlament? Să mă mai întreb cum de Becali face acum mişcările-cheie în PNL pentru USL? Să mă mai întreb cum de ARD-ul s-a dizolvat în mai puţin de 24 de ore după prima înfrângere pe scena politică? Să mă mai întreb cum de Ponta şi Antonescu au călcat în picioare, într-o secundă, pactul făcut cu toţi românii, anunţând negocieri cu UDMR? Să mă mai întreb cum e posibil ca turnătorul la Securitate, Felix Voiculescu, să fie ales apărător al democraţiei? Până să găsesc răspunsurile, vă propun să schimbăm cu toţii canalul pe Antena 3. E o ştire exclusivă şi tot senzaţională: Crin n-a adormit! Încă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite