Când şi cum rămâne Elena Udrea fără imunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii vor trebui să voteze de patru ori ridicarea imunităţii pentru deputatul PMP Elena Udrea. De ce de patru ori? Pentru că procurorii DNA au cerut mai întâi Camerei Deputaţilor, for din care face parte Elena Udrea, să dea aviz pentru începerea urmării penale.

Cererea procurorilor a primit deja aviz favorabil din partea Comisiei Juridice a Camerei, iar luni va ajunge în plen, pentru votul final. La numai câteva ore după ce Comisia Juridică a dat aviz, procurorii anticorupţie au trimis către Camera Deputaţilor încă o solicitare, de această dată pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, tot în dosarul „Gala Bute“.

În aceeaşi zi, spre seară, DNA a mai trimis spre Parlament alte două cerei pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea. O cerere vizează fapte de corupţie în dosarul Microsoft, iar în cealaltă procurorii susţin că fostul ministru al Dezvoltării a încălcat regimul controlului judiciar (măsură juridică în care se  afla deja), drept urmare se impune tot arestarea preventivă.

Cele trei cereri de arestare preventivă au fost trimise de conducerea Camerei Deputaţilor către Comisia Juridică, for ce are la dispoziţie trei zile pentru a da trei rapoarte. Probabil, toate trei vor fi în favoarea arestării preventive, din moment ce Elena Udrea nu a insistat să se apare în faţa colegilor. Ulterior, plenul Camerei va trebui să dea un vot secret pentru fiecare cerere în parte, lucru care se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi.

Până acum, toţi liderii partidelor au anunţat că vor vota ca Udrea să rămână fără imunitate. „Am stabilit, cu această ocazie, pentru că ne-a venit raportul pe primul dosar în cazul doamnei deputat, fost ministru al Dezvoltării, să avem un plen imediat după plenul reunit de luni, cu patru puncte: luăm act de încetarea mandatului domnului deputat Petre Român, al doilea- raportul venit de la Comisia Juridică în primul dosar de ridicare a imunităţii şi începere a urmăririi penale, sub rezerva primirii celorlalte două rapoarte pe care le-am trimis acum la Comisia Juridică”, a anunţat  Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

PMP alege succesorul Elenei Udrea

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va alege, la congresul de duminică, viitorul preşedinte al partidului, după ce Elena Udrea s-a suspendat din funcţie ca urmare a problemelor cu justiţia.

În cursa pentru şefia partidului crescut şi abandonat de Traian Băsescu  s-a înscris un singur candidat: deputatul Eugen Tomac, fost preşedinte interimar al partidului până în primăvara anului trecut.

Tomac va face echipă cu europarlamentarul PMP Siegfrid Mureşan, care va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PMP. În acest moment, PMP este un partid fără busolă, care îşi pierde zilnic şi puţinii parlamentari pe care îi avea. Ultimul plecat este Teodor Palelologu, care va active în grupul PNL.

„ Este evident că proiectul nobil, frumos, generos, entuziasmant poate pentru unii, al PMP s-a terminat într-un fiasco lamentabil chiar“, a spus fostul ministru al Culturii din guvernarea PDL.

Citeşte şi:

Elena Udrea spune că i-a finanţat pe Valeriu Turcan şi pe Oreste Teodorescu. Răspunsul jurnaliştilor

Elena Udrea susţine că a finanţat jurnalişti sau politicieni, printre care Valeriu Turcan, Oreste Teodorescu şi Cristian Rizea, care acum expun "teorii despre justiţie, stat de drept sau corectitudinea politicienilor". Apoi, într-o emisiune la TVR, Udrea a spus, concret, că fostul său soţ, Dorin Cocoş, a finanţat campania parlamentarului PDL Raluca Turcan. Oreste Teodorescu i-a răspuns pe Facebook, iar Valeriu Turcan la Antena 3.

Udrea, pe Facebook : „Dinu Pescariu m-a rugat să intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont“

Elena Udrea a scris din nou, pe Facebook, de această dată despre cei care au făcut declaraţii acuzatoare la adresa ei. Printre care se numără omul de afaceri Dinu Pescariu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite