Când minte domnul judecător Petre Lăzăroiu?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

Iată prima declaraţie, acordată site-ului DCNews:

”Ieri, 14 iunie, orele 14:30 - 15:00, am avut o întâlnire cu consilierul prezidenţial pe probleme juridice, doamna Simina Tănăsescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea”. ....  „ Nu ştiu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele preşedintelui, dar, după felul în care am fost anunţat, după felul în care s-a purtat discuţia, cred că se intenţionează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Dacă se dă un astfel de decret şi eu îl voi contesta, fireşte, până se pronunţă justiţia, preşedintele poate spune: Nu o revoc pe doamna Kovesi, întâi trebuie să mă lămuresc cum e cu mandatul lui Lăzăroiu”. „Textul care mi-a permis să fiu numit pentru un mandat întreg este în vigoare. Ideea de bază este că se vrea neapărat să se creeze o presiune”. 

Judecătorul Petre Lăzăroiu nu ştie dacă dna Simina Tănăsescu a vorbit în nume personal sau în numele preşedintelui, dar îi face acestuia un proces de intenţie, că nu o revocă pe dna Kovesi până nu se termină procesul  şi că vrea să se creeze o presiune.

Şi presupunerea că preşedintele Iohannis n-ar şti că nu îi intră în atribuţii emiterea unui decret de revocare a unui judecător CCR este iarăşi cu bătaie lungă. Ce-şi vor spune românii: iată ce preşedinte nepriceput avem, nici nu ştie ce  area voie să semneze şi ce nu are voie.

Numai că, după câteva ore, domnul judecător Lăzăroiu declară cu totul altceva:

Reporter: Aţi simţit, domnule judecător, vreo presiune din partea doamnei Tănăsescu?

Petre Lăzăroiu- judecător CCR : Nu, nu, nu. M-a surprins... m-a surprins ideea. Eu cu Simina suntem cunoştinţe vechi şi prieteni. Nu punem problema că... Nici nu şi-ar fi permis ea să facă altceva".

Când minte domnul Lăzăroiu? 

Când a susţinut că „Ideea de bază este că se vrea neapărat să se creeze o presiune”  sau când răspunde la întrebarea dacă a simţit vreo presiune din partea doamnei Tănăsescu: „ Nu, nu, nu. M-a surprins... m-a surprins ideea. Eu cu Simina suntem cunoştinţe vechi şi prieteni. Nu punem problema că... Nici nu şi-ar fi permis ea să facă altceva".

Liviu Dragnea a prins din zbor „bomba”, la fel şi Tariceanu:

Liviu Dragnea: „Un judecător la CCR a fost chemat de o doamnă consilier. În America, acea doamnă era invitată să dea nişte explicaţii mai grele şi preşedintele băgat în anchetă imediat”.

Călin Popescu Tăriceanu: E foarte grav ce a declarat domnul Lăzăroiu. E foarte grav.

Iată şi reacţia administraţiei prezidenţiale:

„...În acest context, a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate şi nefondate orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”.

Concluzii

Domnul judecător Lăzăroiu se pretează la o manipulare ordinară. O conversaţie banală între doi specialişti, domnia sa şi doamna consilier prezidenţial Simina Tănăsescu, este prezentată  în presă chiar de către domnul judecător ca o încercare de presiune şi ameninţare la adresa sa şi a CCR. Mai mult, domnul judecător face un proces de intenţie preşedintelui Iohannis, că ar vrea să emită un decret de revocare pentru domnia sa, deşi nu are în atribuţii, doar ca pe perioada procesului ce ar urma să amâne revocarea dnei Kovesi.

Câtă minte poate avea un judecător al CCR, să facă declaraţii contradictorii de la o oră la alta,  şi  un proces de intenţii prosteşti, la adresa preşedintelui Iohannis, îi las pe cititori să aprecieze. Reacţia celor doi lideri politici, Dragnea şi Tariceanu, confirmă „şmecheria”  judecătorului Lăzăroiu: manipulează, manipulează, că tot rămâne  ceva.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite