Când va fi gata noul guvern. Cioloş: „Lucrez la o echipă solidă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când va fi gata noul guvern Premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta, duminică, lista cu miniştrii din Cabinetul său, urmând ca luni să aibă loc audierile în comisiile de specialitate, iar marţi votul de învestitură şi depunerea jurământului în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Dacian Cioloş, premierul desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis, se află în plin proces de finalizare a listei de miniştri cu care va veni în Parlament pentru a obţine votul partidelor politice. Cioloş mai are la dispoziţie doar două zile pentru a definitiva lista cu miniştri pe care îi va propune Parlamentului.

Când va fi gata noul guvern. Mesaje de susţinere

„Vă mulţumesc tuturor pentru sutele de mesaje şi pentru susţinere. Zilele acestea am avut discuţii consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipă solidă, iar procesul de selecţie a miniştrilor este în plină desfăşurare. La sfârşitul acestei săptămâni intenţionez să prezint lista miniştrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare“, a fost prima reacţie a lui Dacian Cioloş. Cel mai probabil, Cioloş va prezenta, duminică, lista cu miniştri.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului s-ar putea reuni duminică sau luni pentru a stabili calendarul audierii în comisii a celor care vor fi propuşi să facă parte din Guvern, iar marţi s-ar putea întruni plenul pentru votul de învestire a Cabinetului.

Când va fi gata noul guvern. Jurământul, marţi

În cazul unui vot favorabil în Parlament, noul Cabinet ar putea depune marţi seară jurământul de credinţă, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, iar miercuri să aibă prima şedinţă la Palatul Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite