Scandal în Camera Deputaţilor. PSD a cerut înlocuirea votului electronic cu cel prin ridicare de mâini. Zgonea a cerut blocarea uşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Valeriu Zgonea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele Camerei Valeriu Zgonea. FOTO Eduard Enea

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, înlocuirea votului electronic cu cel prin ridicare de mâini, până la remedierea problemelor sistemului de vot, după dispute de aproape o oră şi jumătate privind situaţia celor nouă legi votate în urmă cu o săptămână.

Dezbaterile au început după decizia Biroului Permanent de a repune pe ordinea de zi cele nouă proiecte de lege votate săptămâna trecută şi contestate de PSD din cauza sistemului de vot, printre care şi Legea defăimării.

PNL şi UDMR s-au opus acestei decizii, care ar urma să fie supusă votului plenului. Între timp, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a solicitat înlocuirea votului electronic cu cel considerat clasic, prin ridicare de mâini, până când sistemul electronic va fi remediat, pentru a nu mai permite şi deputaţilor care nu se află în sală să voteze prin lăsarea cartelelor în aparate.

300 de deputaţi au fost prezenţi, 176 fiind „pentru“, 114 „împotrivă“, două abţineri şi  opt nu au vrut să voteze. 

La începutul acestui vot, Valeriu Zgonea a dorit ca uşile plenului să fie blocate, pentru ca deputaţii să nu poată ieşi fără să voteze, însă PNL s-a împotrivit. „O să rog cei doi chestori ai Camerei Deputaţilor să blocheze cele două uşi, secretarii îi numără pe toţi cei care sunt prezenţi în sală pentru a stabili prezenţa“, a spus Zgonea.

În ciuda propunerii preşedintelui Camerei Deputaţilor, uşile plenului au rămas deschise.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite