Camera Deputaţilor a luat act de demisia lui Marko Attila, deputatul fugit în Ungaria

Camera Deputaţilor a luat act de demisia
lui Marko Attila, deputatul fugit în Ungaria

Marko Attila FOTO Mediafax

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act miercuri de demisia din Parlament a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, iar hotărârea de vacantare a postului de deputat va fi supusă votului final.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marko Attila Gabor a fost deputat de Covasna şi şi-a dat demisia începând cu data de 1 aprilie 2015.

El nu a fost prezent în plen atunci când s-a luat act de demisia sa. În urma acestei demisii, plenul Camerei Deputaţilor nu va mai dezbate şi vota cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila.

Cazul deputatului UDMR care a fugit din ţară după ce DNA a cerut arestarea sa, Marko Attila, a fost amânat, săptămâna trecută, din lipsă de cvorum. DNA a trimis la Parlament, recent, a doua cerere de reţinere şi arestare a alesului, iar Marko a transmis săptămâna trecută că demisionează, însă demisia nu s-a înregistrat întrucât trebuia trimis documentul original şi nu o copie scanată.

Aleşii din Camera Deputaţilor ar fi trebuit să discute, joi, cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului, în cazul în care la Parlament nu ar fi ajuns până atunci documentul original. Odată ce acesta s-a înregistrat la Camera Deputaţilor, misiunea aleşilor este simplă: trebuie doar să ia act de demisia acestuia, moment în care UDMR-istul rămâne fără imunitate.

Deşi rămâne fără imunitate în urma demisiei, cazul lui Marko nu este mai simplu, întrucât acesta este fugit din ţară, la Budapesta. Potrivit procedurilor juridice, procurorii ar trebui să ceară un mandat european de arestare care ar urma să fie aprobat inclusiv de judecătorii din Ungaria.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în urmă cu aproape trei săptămâni, Camerei Deputaţilor, să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul ANRP în care au mai fost arestaţi preventiv fostul şef ANI Horia Georgescu şi deputatul PNL Theodor Nicolescu. Attila este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Citeşte şi:

Deputatul fugar Marko Attila şi-a trimis demisia la Parlament. Ce îl aşteaptă pe alesul UDMR

Deputatul UDMR Marko Attila şi-a trimis la Parlament demisia în original, după ce Camera Deputaţilor a refuzat să ia act de demisia acestuia, întrucât a trimis, prin email, o copie scanată a documentului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: