Camera Deputaţilor: Se împart funcţiile parlamentare. ARD şi PPDD, posibil să primească doar câte o funcţie în Birourile Permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României Foto Adevărul
Parlamentul României Foto Adevărul

Joi dimineaţa, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au început negocierile pentru împărţirea funcţiilor parlamentare. La negocieri participă şi liderii de grupuri parlamentare de la USL şi UDMR.


„ARD şi PP-DD cred că vor avea doar câte o funcţie în Birourile Permanente pe toate sesiunile.  La Senat nu se va depăşi cu mult numărul actual, de 11 membri, într-o comisie parlamentară, pentru că erau colegi care făceau parte din două-trei comisii şi acum lucrurile se vor regla “, declara miercuri senatorul PSD Ilie Sârbu.


În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a declarat la începutul acestei săptămâni că aceasta revine PSD şi va fi discutată în Biroul Permanent Naţional, Comitetul Executiv şi votată de grupul parlamentar.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, da, eu cred că domnul Zgonea s-a achitat foarte bine de atribuţiile de preşedinte (n.r. - al Camerei), dar nu îmi aparţine mie această decizie, ci structurilor statutare“, susţinea Ponta, fiind întrebat despre o posibilă menţinere a lui Valeriu Zgonea ca al Camerei.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în urmă cu jumătate de oră la la biroul lui Valeriu Zgonea de la Cameră, unde au loc negocierile pentru funcţiile parlamentare.

„Mă duc până la domnul Vali Zgonea, că ştiu că trebuia să aibă discuţii legate de funcţiile în Parlament, în Birourile permanente, în comisii. Vreau să văd unde sunt, adică au avansat, au făcut ceva, că nu trebuie să pierdem timpul.  Mă interesează să nu se întârzie foarte mult, să nu se suprapună după aia cu formarea Guvernului. Atât!“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite