Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă a PSD împotriva lui Cristian Ghinea. Votul va fi dat marţi - DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Ghinea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaţilor dezbate în plenul de luni, de la ora 16.00, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, iar votul va avea loc marţi.

„Va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marţi, odată cu votul final din plenul de respingeri”, a afirmat Orban, miercuri la Parlament.

„Opoziţia a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi opinia mea este că folosesc acest instrument parlamentar, regulamentar, moţiunea simplă, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere şi critici, după părerea mea în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Textul complet al moţiunii simple poate fi accesat AICI.

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Moţiunea este intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

„Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat marţi Marcel Ciolacu. Dan Barna a afirmat, marţi seară, că moţiunea anunţată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea este „un exerciţiu de umflat muşchii”, întrucât social-democraţii sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri.

„E foarte caraghios că PSD (...) a văzut programul înainte, şi-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar...Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple”, a spus Barna, la TVR 1.

Acesta a precizat că „în mod surprinzător au fost luaţi cumva în principal miniştrii USR PLUS”, la depunerea moţiunilor simple.

„E un exerciţiu de umflat muşchii din partea PSD”, a adăugat el.

Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros. toate respinse de Parlament.

Citeşte şi:

Ghinea, despre susţinearea lui Barna alegerile din partid: Fără discuţie. A cules USR-ul când era efectiv pe jos. Cioloş stă prea mult să se gândească

Modul în care sunt cheltuiţi banii din PNRR va fi supravegheat de Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi, condusă de apropiaţi ai lui Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite