Camera Deputaţilor a cumpărat echipamente de grădinărit şi deszăpezit de peste 330.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a achiziţionat, la sfârşitul lunii iunie, prin sistemul de licitaţie publică, mai multe echipamente de grădinărit şi autovehicule cu destinaţie specială, printre care două maşini de tuns iarba, care au costat peste 165.000 de lei, şi o freză de zăpadă, de 12.500 lei.

În luna mai, Camera Deputaţilor a lansat o cerere de ofertă, pentru achiziţia de echipamente de grădinărit şi autovehicule cu utilizare specială.

În urma încheierii procedurii de atribuire, la sfârşitul lunii iunie, contractele au fost câştigate de trei firme: SIMIVI SERV SRL, RET UTILAJE SRL şi S.D.S GROUP SRL. Valorea totală a contractelor a fost de 332.943 lei.

Astfel, Camera Deputaţilor a achiziţionat, cu preţul cel mai mic, prin SEAP, două maşini de tuns iarba cu colector şi accesorii, în valoare de 166,666.5 lei, o freză de zăpadă, cu 12,500 lei. Maşinile sunt folosite, potrivit caietului de sarcini, pentru tuns gazon, măturat, curăţat zăpada, împrăştiat îngrăşăminte, antiderapante, aerat gazon şi transport diverse materiale.

Deputaţii au mai achiziţionat şi un motocultor cu accesorii, în valoare de 25.000 lei. Potrivit caietului de sarcini, acesta este folosit pentru utilizare profesională, pentru sole înguste dar întinse ca suprafaţă, cu două roţi 6 viteze înainte şi 2 înapoi pentru a uşura transportul şi expoatarea.

Potrivit contractului, instituţia publică a mai cumpărat o maşină de măturat şi aspirat căi de acces, cu 166,666.5 lei. Camera Deputaţilor a cerut ”o maşină profesională articulată, compactă, integral hidraulică, cu lăţime mică, care să fie uşor de manevrat şi care să poată pătrunde şi în locurile  mai strâmte, dar şi uşoară pentru a o putea folosi şi pe spaţiile verzi”.

”De asemenea dorim o maşină multifuncţională la care să putem folosi în afară de sistemul de perii şi alte accesorii (perie de îndepărtat buruieni de pe alei, freză zăpadă, lamă zăpadă, sărătiţă, cositoare frontală etc.) pentru toată perioada anului”, se preciza în caietul de sarcini.

În plus, s-a mai cumpărat o freză de zăpadă profesională, necesară pentru curăţarea zăpezii pe aleile pietonale, parcări, scări, intrări şi alte spaţii înguste unde nu poate fi folosit utilajul UNIMOG (peste 10.000 mp).  Pentru acest utilaj, Camera Deputaţilor a plătit 12.500 lei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite