Camera Deputaţilor: 70 în sală, 173 pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform numărătorii făcute de jurnalişti, şedinţa de astăzi din plenul Camerei Deputaţilor s-a desfăşurat în prezenţa a aproximativ 70 de deputaţi, deşi la începutul reuniunii, vicepreşedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL) anunţa că şi-au înregistrat prezenţa 173 de deputaţi din totalul de 328.

Pe tabela electronică au apărut voturile a circa 70 de deputaţi, ceea ce înseamnă că la şedinţă au participat doar aceştia, şi nu 173 de aleşi, câte semnături apar pe condica de prezenţe.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean a admis, că în sala nu s-au aflat 173 de deputaţi, cât a anunţat în debutul şedinţei, el precizând că au participat la şedinţă 70 de aleşi, aşa cum s-a afişat pe tabela ce înregistrează votul electronic.

"Prezenţa o reflectă condica de prezenţe, unde erau 173 de deputaţi care au semnat. Aceştia au semnat prezenţa, aceştia se presupune că sunt prezenţi la activitatea parlamentară", a spus Oltean, încercând să explice diferenţa dintre numărul de semnături de pe condică şi prezenţa din sală.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a declarat că deputaţii sunt remuneraţi cu indemnizaţia de şedinţă în baza semnăturii de pe condica de prezenţă, el evitând să comenteze diferenţa dintre cele 173 de semnături din condică şi cei circa 70 de deputaţi prezenţi în sala, precizând că "se simte depăşit de acest lucru".

Pardău a precizat că nu este pentru prima dată când parlamentarii semnează condica de prezenţe, dar nu stau tot timpul în sala de plen.

"Problema cu câţi erau în sală - nu e prima dată când oamenii sunt aici şi nu intră tot timpul în sală", a spus Pardău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite