Călin Popescu Tăriceanu: Sebastian Ghiţă face un lucru extrem de curajos şi extrem de util

Călin Popescu Tăriceanu: Sebastian Ghiţă face un lucru extrem de curajos şi extrem de
util

Călin Popescu Tăriceanu apreciază acţiunile lui Sebastian Ghiţă. Foto: Inquam

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că Sebastian Ghiţă a spus „lucruri foarte interesante” în interviu şi a catalogat acţiunea acestuia ca fiind „un lucru extrem de curajos şi extrem de util”. Acesta a mai spus că lecţia pe care trebuie să o înţeleagă cei care „au cochetat” cu „statul paralel” crezând că vor fi protejaţi este că vor fi „socotiţi un fel de produs care se consumă” şi „expiră”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit miercuri seara, la România Tv, despre interviul cu Sebastian Ghiţă difuzat de patru televiziuni româneşti. Acesta a spus că gestul lui Ghiţă este „extrem de curajos” şi „extrem de util”, arătând, astfel, că toţi cei care „cochetează” cu „statul paralel” vor rămâne la un moment dat fără protecţie.

"O a treia remarcă - şi aici îmi pare rău că indirect mă adresez şi lui Sebastian Ghiţă care face însă un lucru extrem de curajos şi extrem de util - e o lecţie pe care trebuie să o înţeleagă toţi cei care au crezut că, cochetând cu statul paralel o perioadă, intrând în graţiile statului paralel, vor fi protejaţi. Din păcate, ei fost socotiţi un fel de produs care la un moment dat se consumă, expiră şi este aruncat la gunoi. Şi avem această situaţie cu numeroase persoane, dacă vreţi şi în zona politică am văzut exact acelaşi lucru întâmplându-se cu personajul cunoscut drept domnul Oprea care a păţit acelaşi lucru cum a păţit şi Sebastian Ghiţă şi au fost şi alţii care au avut de suferit. Cei care au avut curajul să se opună evident că au trebuit să tragă consecinţele şi aici probabil că exemplul cel mai notoriu este al fostului premier Ponta, căruia începând din anul 2015, chiar cu ocazia vizitei prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene la Bucureşti, chiar în acea zi, i s-a deschis dosar penal de către DNA. (...) ca ulterior să vedem că dosarul d-lui Ponta a fost închis şi nu are nicio vină, dar între timp Ponta a pierdut funcţia în partid, a pierdut funcţia de prim-ministru şi sunt şi alţii care au avut de suferit în urma aceluiaşi tip de tratament", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai explicat aseară că instituţiile care ar trebui să combată corupţia „au devenit cele mai corupte locuri din România”.

"Aceste instituţii, mai mult decât atât, nu numai că nu au luptat împotriva corupţiei, ci au luat o acţiune pe cont propriu, benefică pentru ele şi pentru alţii, din străinătate, de a elimina elitele politice, elitele economice, elitele intelectuale şi academice din România", a adăugat liderul ALDE.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: