Călin Popescu Tăriceanu: Eu n-am văzut nicio scumpire la carburant. N-am niciun credit, slavă Domnului! Empatizez cu cei care au credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut azi, într-o conferinţă de presă, că preţul carburanţilor nu a crescut, deşi benzina şi motorina s-au scumpit treaptat în ultimele zile. De asemenea, în contextul în care a crescut dobânda la creditele în lei, liderul ALDE spune că el nu are datorii la la bănci, dar că empatizează cu cei care au credite.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că preţul carburanţilor nu s-a mărit, în ciuda realităţii de la pompă. "Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că au existat nişte majorări de preţuri. Sunt nişte diferenţe de preţuri foarte mari care pot să meargă până la 10%. Preţul petrolului, dacă o să crească, o sa mai fie majorări de preţuri previzibile. E o economie de piaţă“, a comentat Tăriceanu. 

Când jurnaliştii i-au spus, concret, cu cât s-a scumpit preţul benzinei, liderul ALDE a replicat: „Nu pot să verific ce-mi spuneţi dvs. Duceţi-vă în Bucureşti şi o să vedeţi că sunt preţuri diferite, la 5 staţii sunt preţuri diferite..Eu vara aceasta am făcut 2.000 de km prin ţără şi am văzut că preţul diferă“.

Cât despre dobânzile la credite în lei, majorate şi ele, Tăriceanu a spus: „Eu nu am credite, slavă Domnului! Dar n-am dormit multe nopţi pentru că mi-am pus proprietăţile gaj. Sunt empatic cu cei care au credite“. 

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se indexează dobânda la aceste credite, a urcat astăzi cu 10 la sută şi a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Indicele ROBOR la 3 luni a urcat pe 18 septembrie la pragul de 1 la sută. A continuat să crească zilnic, dar saltul cel mai mare a fost astăzi, de la 1,14 la 1,25 la sută pe an.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite