Călin Georgescu, propus preşedinte de onoare al AUR. Cum se contrazic liderii partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Călin Georgescu, cel pe care Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) l-a propus în repetate rânduri pentru funcţia de premier, a acceptat să fie preşedintele de onoare al formaţiunii, a anunţat, luni seara, George Simion, precizând că astfel se vor unifica toate forţele partidului. În replică, Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, a transmis că propunerea trebuie să fie făcută statutar şi votată de Congresul partidului.

„Mă bucur că, începând de astăzi, domnul Călin Georgescu a acceptat să fie preşedinte de onoare al partidului şi că reuşim să unificăm toate forţele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forţei patriotice. Şi nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcţii să le dăm”, a declarat George Simion, luni seara, la Antena 3.

Totodată, George Simion a precizat că Georgescu este un posibil candidat la alegerile prezidenţiale: „Cu siguranţă AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidenţiale cu al său candidat. Şi eu cred că avem o şansă bună de a câştiga fotoliul de preşedinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil”.

De cealaltă parte a conducerii Alianţei, Claudiu Târziu (copreşedinte) a transmis că Georgescu nu a fost ales preşedinte de onoare al partidului pe care îl conduce şi a explicat că, pentru acest lucru, este nevoie de votul congresului AUR. 

„Domnul Georgescu a fost propus în această calitate, de către o colegă din AUR, şi a declarat că acceptă bucuros. Dar propunerea nu a fost supusă la vot, întrucît nu a fost făcută într-un for statutar al partidului, ci la o conferinţă de marcare a doi ani de la primul congres al AUR. Prin urmare, dl Georgescu nu este preşedinte de onoare al AUR, dar ar putea deveni, dacă propunerea va fi făcută statutar şi votata de Congresul partidului, cînd se va intruni acesta”, a scris Tâziu, luni seara, pe Facebook. 

Cine este Călin Georgescu 

Călin Georgescu, persoană promovată mai ales de propaganda de stat rusă, îi consideră „eroi ai neamului românesc” pe şeful legionar Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate politice în perioada interbelică, şi pe Ion Antonescu, autorul Holocaustului din România. 

„România nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Horia, Avram Iancu, Cuza, Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareşalul Ion Antonescu şi mulţi mulţi alţi eroi. Prin ei vorbeşte şi a vorbit istoria naţională, şi nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care azi conduc România vremelnic. Români: sus inimile, jos măştile”, spunea Călin Georgescu într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, în noiembrie 2020.

Georgescu este printre cei care promovează faptul că pentru situaţia din Ucraina sunt vinovaţi americanii şi NATO, pentru că au fost urmărite doar „interesele industriei de război americane”.  „Situaţia din Ucraina este în mod clar manipulată, în interesul de a declanşa un conflict care să ajute financiar complexul militar al Statelor Unite, industria militară a SUA”, susţinea Gerogescu, citat de Sputnik. Pe americani, Georgescu îi consideră vinovaţi, iar despre România afirmă că şansa ei este „înţelepciunea rusească”, adică evitarea oricărui conflict cu Rusia, care ar fi îndreptăţită „să-şi apere compatrioţii” din Ucraina, potrivit relatărilor Sputnik. 

De altfel, Călin Georgescu este un cunoscut expert de mediu. A fost între 2000 şi 2013 directorul executiv al Centrului Naţional de Dezvoltare Durabilă. Totodată, acesta a fost numit de Guvern pentru a coordona dezvoltarea Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă, mai întâi în 1999 şi apoi în 2008.

Călin Georgescu a mai fost raportor special al ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România. Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţei Române pentru Clubul Romei. În noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, numele acestuia a fost vehiculat de mai multe ori în presă pentru funcţia de premier, fiind menţionat mai ales pe filiera Sputnik, canalul de propagandă al Rusiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite