Câinii neadoptaţi în 14 zile vor fi eutanasiaţi. Maidanezii mai pot fi ţinuţi în adăposturi dacă sunt resurse

Câinii neadoptaţi în 14 zile vor fi eutanasiaţi. Maidanezii mai pot fi ţinuţi în adăposturi dacă sunt resurse

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor

Comisiile de Administraţie şi Juridică au adoptat luni un proiect care prevede că maidanezii ţinuţi în padocuri care în termen de 14 zile nu sunt revendicaţi sau adoptaţi să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost înregistrate numai 2 voturi "împotrivă" şi două abţineri, ceilalţi parlamentari votând "pentru".

„Cred că am făcut un lucru bun şi eficient, noi am pus în acord legea cu decizia Curţii Constituţionale şi am ţinut cont şi de ce au spus reprezentanţii administraţiei locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale“, a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, citat de Mediafax.

El a arătat că membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile, primele şapte zile de la data capturării fiind pentru revendicarea câinilor de către stăpânii care i-au pierdut, iar următoarele şapte zile pentru adoptarea animalelor.

Ciucă a explicat că, după 14 zile, autorităţile locale vor lua fiecare caz în parte şi, dacă nu vor exista posibilităţi de cazare şi hrană pentru câinii fără stăpân, se va emite o decizie privind eutanasierea. Dacă există posibilităţi de cazare şi hrană, primarul sau împuternicitul pot amâna eutanasierea câinilor din adăposturi.

El a mai spus că amendamentele făcute la proiectul de lege dau posibilitatea unui primar care nu dispune de resurse să treacă la eutanasierea câinilor fără stăpân după termenul de 14 zile de la capturare.

Ciucă a mai spus că este exclusă "reteritorializarea" câinilor fără stăpân.

Bogdan Ciucă a adăugat că cele două comisii au luat în discuţie doar articolele vizate de Curtea Constituţională.

El a menţionat că raportul comisiilor va fi depus la Biroul Permanent şi că există posibilitatea ca acesta să fie dezbătut marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările