Câinele şi domnul Baconschi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu alegerile, mai mulţi politicieni de cabinet ai ARD au fost trimişi în oraşele ţării ca să îndure ritualul cel greu al votului popular.

Odată cu alegerile, mai mulţi politicieni de cabinet ai ARD au fost trimişi în oraşele ţării ca să îndure ritualul cel greu al votului popular. Altădată poate ar fi făcut doar act de prezenţă; luna aceasta, în schimb, s-au temut sincer pentru postul vizat şi şi-au murdărit mâinile şi picioarele în noroiul patriei.

Rezultatele diferă de la om la om. Doamna Paul a defilat prin iarbă cu fustă ţeapănă „office” şi tocuri. Elena Udrea a fost primită cu interes, dar ca un element străin; Adrian Papahagi (ni se pare) a fost văzut doar ca un element străin. Mihai Răzvan Ungureanu a avut întâlniri organizate atent de dl. Falcă şi, în general, s-a

ţinut de script.

Surpriza a fost domnul Baconschi. Înainte îl priveam doar ca pe unul dintre domnii care construiesc capitalismul pe banii unor fundaţii şi în sedii de la stat. Fără să abandonez această perspectivă nu pot să nu observ că dl. Baconschi a avut (cel puţin în pozele postate) cea ma autentică campanie door-to-door din tot grupul.

Uşor-uşor postura sa a devenit mai puţin ţeapănă, zâmbetul mai credibil, privirea mai puţin evazivă. Chiar şi hainele „fără pretenţii” par să stea mai bine pe el.

Priviţi poza alăturată spre exemplificare. Dincolo de barierele de ideologie şi specie domnului Baconschi îi place câinele ciobănesc. Iar câinelui îi place sincer de domnul Baconschi. Din cauza acestei autenticităţi poza nu este ridicolă. Din tot grupul discutat numai doamna Udrea ar fi reuşit această performanţă.

Andrei Tiut

Context Politic

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite