Cadou oferit de liberali bugetarilor: 0% muncă şi 75% din salariu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
bugetari

În plină criză sanitară ne-am trezit cu cel mai incompetent guvern de care România a avut vreodată parte. În loc să ia măsuri care să stimuleze munca şi să reaşeze economia ţării pe un făgaş normal, liberalii au constatat că în sistemul bugetar acum mai mult se stă, în loc să se muncească şi s-au gândit să legifereze acest lucru.

Nu este visul oricărei angajat din această ţară? Nu ar fi şi visul  meu, ca plătitor de taxe şi impozite, să prestez 0% muncă şi preiau cu titlu gratuit 75% din încasările lunii precedente?

Ministrul muncii a găsit soluţia miraculoasă la actuala criză. Toate măsurile luate de guvern arată incompetenţa şi faptul că nu are nici o legătură cu managementul unei situaţii de criză, a unei afaceri sau că vreodată vreun ministru a plătit vreun salariu altul decât pe al lui.

Guvernul liberal s-a gândit să trimită prin rotaţie acasă pe angajaţii din sistemul public. A constatat guvernul că în această perioadă oamenii preferă să stea acasă decât să meargă la muncă. Constatarea este cel puţin surprinzătoare, deoarece cam asta este realitatea de vreo 30 de ani. Şi ce s-au gândit ei? Haideţi să legiferăm şi să băgăm prin rotaţie angajaţii din sistemul bugetar în şomaj tehnic.

Ce înseamnă acest şomaj tehnic? Că bugetarii vor putea sta acasă să îşi petreacă timpul aşa cum ei doresc, vor primi 75% din salariu, dar vor presta 0% din muncă.

Sigur că noi, antreprenorii privaţi, nu putem face acest lucru. Dacă afacerea nu funcţionează, nu produci valoare adăugată, nu ai de unde oferi 75% din salariu. 

Logica elementară de management spune că mai bine plăteşti 100% din salariu, dar totuşi să poţi presta 50% din activitate şi să preiei beneficiile acelei munci. Nu ştiu cum îşi fac unii calculele dar e mai bine să aduci la muncă angajaţii de la stat, să le oferi salariile normale, dar să te asiguri că prestează ceva muncă. 

Să trimiţi acasă o parte din angajaţi, căci cereri vor exista cu siguranţă, înseamnă că cei rămaşi la muncă vor trebui să acopere acest deficit colosal şi vor avea mai mult de muncă decât înainte de criză. Şi ce va face privatul? Va trebuie să aştepte la coadă deoarece nu sunt suficienţi bugetari să îşi onoreze obligaţiile, deoarece cealaltă jumătate se află în vacanţă. Şi cine va intra în şomaj tehnic? Binenţeles că oportuniştii, adică prietenii şi rudele politicienilor români, împânziţi prin toată structura de stat.

Autorităţile locale au implimentat soluţii cu mult mai bune în această perioadă pentru personalul angajat. El a fost implicat în problemele de moment ale comunităţilor, cum ar fi implimentarea măsurilor de limitare a efectelor crizei şi a extinderii infecţiei.

În schimb, guvernul liberal îşi propune să ofere o vacanţă binemeritată bugetarilor. Dar  poliţiştii, armata, cadrele medicale, sistemul privat, nu merită oare mai mult respect? Iar acel respect ar fi munca celorlalţi în timp de criză, nu statul acasă.

Aş dori să văd şi eu din partea actualilor parlamentari şi guvernanţi responsabilitate. Aş dori să văd cum propun ei ca timp de cel puţin o lună au votat să nu îşi mai ia salariile, de la miniştri, secretari de stat, parlamentari şi primari. Să vedem şi noi o operaţiune de bun simţ şi de care să ne simţim mândri. Să vedem că donaţi banii celor care au nevoie de susţinere în această perioadă.

Sunt curios cum se simte antreprenorul român Ştefan Mandachi, care şi-a chemat oamenii la muncă, îi plăteşte, ca să producă mâncare şi să ofere cazare la salvatori, dar politicienii decid ca prin rotaţie bugetarii să primească 75% din leafă, dar să presteze 0% din muncă.

Ni se confirmă încă o dată că aceste personaje din operele lui Caragiale nu au ce căută să conducă o ţară, maxim pot fi vătafi într-o colonie a marilor puteri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite