Căderea în derizoriu ca mod de guvernare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halucinant de-a dreptul inventarul aberaţiilor ce le-au ieşit pe gură pesedeilor de felurite calibre în cursul săptămânii ce se încheie.

Festivalul zicerilor care îi plasează pe comunicatorii şi vorbeţii principalului partid aflat la guvernare în rândul persoanelor care prezintă semnele unor clare şi îngrijorătoare tulburări comportamentale, îngrijorătoare fiindcă respectivii fac legi, iau decizii de importanţă capitală, împart bugete, au în pix viitorul ţării, a fost deschis de consilierul pe probleme economice al premierului Darius Vâlcov.

Insul acesta, un om al subteranei, al afacerilor murdare, care are în portofoliu o condamnare la opt ani de închisoare, a îndrugat, în compania, cu acceptul şi încurajarea lui Bogdan Chirieac, precupeţul de presă care în urmă cu câţiva ani s-a folosit de editorialele publicate în ziarul Gândul spre a face reclamă produselor vândute de firmele proprii, o interminabilă listă de verzi şi uscate. De la faptul că i s-ar fi propus să intre în solda KGB-ului până la identificarea maladivă a ilustrei lui persoane cu o reîncarnare contemporană a celebrul Propriscin al lui Gogol. Căci numai o stare clinică asemănătoare funcţionarului minuscul care ajunge să se viseze Regele Spaniei ar putea fi de natură să explice delirul presupusei ofertei ce i s-ar fi făcut cândva domnului Vâlcov de a prelua funcţia de prim-ministru. Şi cu toate că există dovezi irefutabile că delirantul în cauză şi-a ascuns tablourile şi lingourile de aur prin cavouri, PSD-ului îi încredinţează infractorului în cauză misiunea de a elabora bugetul ţării. De a fi un prim-ministru de umbră, menit să suplinească incapacitatea profesională şi intelectuală clare ale premierului în funcţie, doamna Viorica Vasilica Dăncilă.

A urmat delirul de la Antena 3, în compania altui mercenar de presă pe nume Alessandra Stoicescu, a preşedintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, cum bine declara vineri la Sibiu preşedintele Klaus Iohannis, probează toate „fricile şi obsesiile unui dictator“. Toate nuanţările şi retractările încercate în orele şi zilele următoare de fostul repetent de la Politehnica bucureşteană nu au făcut decât să îi întărească jalnica ipostază de om ridicol, înspăimântat, suspicios, speriat de perspectiva pierderii puterii şi de aceea a celulei de la Jilava.

Declaraţii iresponsabile, unele de natură să provoace conflicte diplomatice (au protestat în consecinţă Ambasada Israelului ca şi cea a Germaniei), au făcut şi o seamă pitecantropi politici de genul Liviu Marian Pop, Nicolae Bacalbaşa şi Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta din urmă spunând, în cel mai iresponsabil mod cu putinţă, că preşedintele României nu ar avea îndreptăţirea morală să vorbească despre despre gazarea la care PSD-ul, cu incalificabila, mizerabila complicitate a Jandarmeriei, a supus populaţia cu ocazia mitingului de vineri, 10 august, având în vedere minoritatea etnică din care face parte. Urmând logica bolnavă a doamnei Vasilescu, nici ilustrissima ei persoană nu ar avea dreptul să facă politică. De ce? Pentru simplul motiv că este olteancă. Iar oltean a fost şi Nicolae Ceauşescu.

Cinstea recitalului final din festivalul neghiobiilor de tot felul prin care s-au ilustrat în săptămâna ce se sfârşeşte astăzi reprezentanţii PSD i-a revenit aceluiaşi viitor purtător de cătuşe pe nume Darius Vâlcov. Am în vedere când spun asta pretinsele dezvăluiri referitoare la un alt protocol secret de colaborare între SRI şi Ministerul public. Care ar fi ajuns pe căi oculte în posesia d-lui Vâlcov.

Faptele enumerate mai sus arată că alunecarea în derizoriu, în vorbe de clacă, în afirmaţii iresponsabile care pun în pericol securitatea naţională arată modul în care înţelege să exercite guvernarea PSD în colaborare cu ALDE.

Numai că derizoriul acesta înseamnă parte a unui plan mai amplu prin care infractorul Dragnea şi complicii domniei-sale vor să se înstăpânească peste ultimele patru instituţii de importanţă naţională care au izbutit să îşi păstreze independenţa. E vorba despre Preşedinţie, Serviciul Român de Informaţii, Procuratură şi Banca Naţională. Săptămânile ce urmează vor fi unele de importanţă capitală. În decursul lor se joacă soarta ţării. Statutul european al României.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite