Patru parlamentari PSD care n-au fost la moţiune au fost excluşi din partid. Carmen Dan a scăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Politic Naţional al PSD (fostul CEX) s-a reunit la ora 17.00 pentru a sancţiona trădările din partid. Potrivit liderului deputaţilor din Partidul Social Democrat, Alfred Simonis, patru parlamentari au fost excluşi din PSD: Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan, Adrian Todor şi Roxana Paţurcă.

UPDATE Patru parlamentari PSD au fost excluşi din partid, după ce au lipist luni la moţiunea de cenzură: Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan, Adrian Todor şi Roxana Paţurcă. SIngura care a scăpat de excludere e Carmen Dan, fost ministru de Interne, apropiată de Liviu Dragnea. 

“Prima decizie este de excludere a patru din cei cinci parlamentari care au lipsit ieri la moţiunea de cenzură. Este vorba de domnul deputat Dan Ciocan, domnul Cătălin Rădulescu, domnul Adrian Todoş şi doamna Roxana Paţurcă. Aceştia patru au fost excluşi, au fost confirmate deciziile de excludere din partid făcute de organizaţiile judeţene. 

În privinţa doamnei Carmen Dan s-a luat decizia să se facă până la urmă o evaluare mai amplă a situaţiei dânsei pentru că pare că există o situaţie medicală complicată şi probabil că săptămâna viitoare se va lua şi decizia în privinţa doamnei Carme Dan. Dacă acele documente se confirmă, e posibil să nu se întâmple excluderea, dacă acele documente nu vor confirma versiunea doamnei Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid”, a declarat Alfred Simonis.

UPDATE Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat, marţi, că ”pentru poporul român este un eşec faptul că ieri nu a fost cvorum în Parlamentul României”, referindu-se la faptul că pensionarii nu au pensiile mărite, iar copiii nu au alocaţiile majorate.

***

Apele din interiorul PSD s-au încins din nou după ce ieri cinci parlamentari social-democraţi au lipsit de la dezbaterea moţiunii de cenzură. Unul dintre aceştia, Cătălin Rădulescu, care susţine că a fost internat la spital, a fost acuzat de liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis că a lipsit de la dezbaterea moţiunii fiind convis de PNL. De cealaltă parte, Rădulescu spune despre Simonis că este „un mincinos ordinar”.

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a venit cu noi explicaţii pentru absenţa acesteia de la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. Aceasta a explicat că mama acesteia, în vârstă de 74 de ani a fost confirmată cu COVID-19 şi, întrucâţ e contact direct, are obligaţia legală de a sta în autoizolare.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a anunţat pe un grup al PSD că renunţă la şefia Comisiei juridice din Senat. În urmă cu o zi Nicolae i-a criticat pe colegii răspunzători de strângerea voturilor pentru trecerea moţiunii de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite