Buşoi: PNL începe o campanie de strângere de semnături pentru câteva proiecte urgente de deblocare a traficului în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Cristian Buşoi, a anunţat, miercuri, că începe o campanie de strângere de semnături pentru „proiecte urgente de deblocare a traficului în Capitală“, acestea urmând să fie depuse aduse în Consiliul General al Municipiului Bucureştiului.

„PNL începe o campanie de strângere de semnături pentru câteva proiecte urgente de deblocare a traficului în Capitală, proiecte pe care să le aducă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acţiunea PNL de strângere de semnături nu este un atac politic, nu vizează o candidatură şi nu face promisiuni. Ce vrea PNL este să atragă atenţia asupra proiectelor de deblocare a traficului, pe care le susţinem de 2 ani şi jumătate, dar care nu sunt luate în seamă de Primărie, pentru că nu există suficientă presiune publică. Pentru ca soluţiile pentru trafic să fie discutate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, fără a mai fi blocate de către Primăria Generală, aceste propuneri au nevoie de semnăturile dumneavoastră, ale bucureştenilor. Nu sunt promisiuni şi declaraţii demagogice, sunt proiecte pe care toţi cei din administraţie le ştiu şi pe care acum Primăria le tergiversează din dezinteres“, a declarat Cristian Buşoi. 

Eurodeputatul PSD prezintă mai multe proiecte: 

 „1. Finalizarea lucrărilor la Şoseaua de Centură 

Este cel mai important proiect, care ajută direct la fluidizarea traficului.

Să fie clar: Şoseaua de centură putea fi finalizată. Existau fonduri europene. Partidul de guvernământ conduce administraţia nu doar la nivel central, ci şi la nivel local. Nu există nicio scuză că nu s-a făcut nimic.

2. 5 zone în care pot fi construite parcări (supraterane) pentru a reduce traversarea centrului Capitalei cu autoturisme: Militari,Pantelimon, Berceni, Liviu Rebreanu, Aerogării.

3. Sistem inteligent de monitorizare a traficului, care asigură sincronizarea semafoarelor în funcţie de condiţiile de trafic, pe fiecare sens de mers.

4. Fluidizarea traficului prin introducerea de sensuri giratorii în intersecţiile de pe străzile secundare. Braşovul şi Sibiul au implementat acest sistem şi rezultatele se văd deja“, sunt proiectele pe care PNL le vede rezulvate în unul sau doi ani. 

Pe de altă parte, acesta menţionează şi proiecte mai de durată, de doi-patru ani.

„5. Extindere metroului pentru a deveni o alternativă la transportul cu maşina personală. Trebuie extinse: Magistrala 5 de metrou (Râul Doamnei-Eroilor 2, Pantelimon-Piaţa Iancului, Piaţa Iancului-Eroilor 2) şi Magistrala 6 de metrou (Gara de Nord-Aeroportul Otopeni).

6. Creşterea şi înnoirea parcului auto al RATB: autobuze şi tramvaie noi.

7. Un sistem de panotaj care să indice timpul rămas până la venirea următorului autobuz, tramvai sau troleibuz.

8. Încurajarea prin metode fiscale a companiilor private şi obligativitatea companiilor publice de a-şi răsplăti angajaţii care nu vin la serviciu cu maşina;

9. Cointeresarea firmelor prin impozitarea diferenţiată a locurilor de parcare, prin deduceri de la plata taxelor locale.

10. Trecerea la benzi unice pentru RATB, dar doar după repunerea în funcţiune a sistemul inteligent de monitorizare a traficului.

11. Delimitarea pistelor de biciclete în spaţiul dintre trotuare şi carosabil, pentru a nu perturba deplasarea pietonilor şi a maşinilor, model funcţional la Amsterdam şi Berlin“, a mai afirmat Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite