Buşoi: Intenţia lui Firea de a înfiinţa o companie publică a Primăriei care să construiască locuinţe sociale, un matrapazlâc pesedist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a afirmat, miercuri, că înfiinţarea unei companii publice de către Primărie, care să construiască locuinţe publice nu are justificare economică, fiind doar un mod de creeare de „sinecuri pentru clienţii de partid“.

Liderul PNL Bucureşti a fost foarte critic faţă de planul Primăriei Generale de a înfiinţa o societate comercială al cărui scop e construirea de locuinţe sociale. „Intenţia primarului Firea de a înfiinţa o companie publică a Primăriei care să construiască locuinţe sociale este un matrapazlâc pesedist fără nicio justificare economică sau de interes public şi care va produce doar sinecuri pentru clienţii de partid şi bani pentru grupul de interese Voluntari-Ilfov“, a declarat Cristian Buşoi. 

Preşedintele liberal a punctat faptul că ar fi recomandat ca Primăria Capitalei înceapă o transparentizarea a administraţiei, nu să continue jocurile de culise. „În loc ca la primăria Capitalei să mergem înainte spre transparentizare, raţionalizarea resurselor publice, spre parteneriate public-privat aşa cum procedează toate administraţiile europene pentru a mobiliza resurse private şi know-how, primăria Bucureşti  merge înapoi spre SRL-uri publice cu organigrame sufocate cu politruci şi alocări gri.Dacă primarul Firea chiar ar avea interes să facă locuinţe sociale poate susţine simplu, clar şi la lumina zilei regândirea bugetului alocat locuinţelor sociale care pot fi închiriate sau unde primăria poate contribui la plata chiriei, atribuirea urmând a se face pe criterii clare“, a completat Buşoi. 

Mai mult, liderul PNL a subliniat că actualul primar general ar trebui să-şi concentreze eforturile asupra altor probleme ale Capitalei. „Primarul Firea are toate pârghiile să facă ceva în Bucureşti şi există probleme administrative şi provocări manageriale enorme pentru oraş şi pentru primăria Capitalei.De când a preluat conducerea Capitalei, primarul Firea nu a mişcat un milimetru înainte nimic, iar ideea înfiinţării unui „sereleu” aduce primăria Capitalei înapoi în timp la stilul pesedist de a administra din anii ’90, stil care a produs  marile averi ale baronilor pesedisti conectati la aparatele administrative locale“, a adăugat Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite