Buşoi: Administraţia PSD-Firea trebuie să plătească pentru prostiile cu termoficarea. Opoziţia e divizată fără sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Busoi - FOTO Eduard Enea
Cristian Busoi - FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, a criticat-o marţi pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru falimentul RADET şi susţine că opoziţia ar trebui să facă corp comun pentru înfiinţarea RADET2 sau Termoenergetica.

„Administraţia PSD-Firea trebuie să plătească şi va plăti pentru prostiile pe care le-a făcut şi în legătură cu termoficarea şi companiile ilegale însă, acum, Opoziţia este divizată fără sens. Ar fi fost nevoie, mai mult ca niciodată, ca Opoziţia să facă corp comun pe proiectul înfiinţării RADET2 sau Termoenergetica, firmă nouă, cu management depolitizat, care să atragă fondurile UE disponibile pentru modernizarea RADET.

Faptul că astăzi, după trei ani, în care a acţionat prost, administraţia PSD-Firea preia ideea PNL şi face ceea ce trebuia să facă de mult, anume înfiinţarea Termoenergetica, este o confirmare, foarte târzie, că ceea ce PNL a susţinut era corect”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Cristian Buşoi.

Acesta mai susţine că proiectul său, Termoenergetica, ar putea fi o altă soluţie pentru Capitală şi că opoziţia ar trebui să îl susţină.

„Este un proiect pentru care, sunt convins, că şi USR putea lesne să aibă o opinie obiectivă, deoarece este necesar şi urgent. Este un proiect pe care Opoziţia îl putea susţine şi asuma împreună, ca soluţie dată bucureştenilor pentru o problemă majoră”, a mai precizat Buşoi.

Marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu General, primarul Gabriela Firea a declarat că la următoarea şedinţă, judecătorul sindic ar putea declara falimentul RADET. Proiectul privind înfiinţarea a două companii municipale care să preia activităţile RADET a fost aprobat, marţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 37 de voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi şase abţineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite