Buşoi: Înţeleg iritarea lui Dîncu. Orice om de valoare care intră în politică este în defavoarea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL Bucureşti, Cristian Bucureşti, FOTO Cosmin Iftode
Liderul PNL Bucureşti, Cristian Bucureşti, FOTO Cosmin Iftode

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, luni, despre afirmaţiile vicepremierului Vasile Dîncu privind decizia premierului Dacian Cioloş de a nu se înscrie într-un partid, dar şi decizia ca, dacă un miniştru va dori să participe pe listele partidelor în alegeri, să plece din Guvern, că înţelege iritarea lui Dîncu, pentru că orice om de valoare care intră în politică este în defavoarea PSD.

„Faptul că domnul Cioloş doreşte să rămână independent până la alegerile parlamentare, inclusiv în timpul alegerilor, este un lucru deja cunoscut, şi s-a spus public de către domnul Cioloş. Nu este nicio dezvăluire şi nicio revelaţie”, a spus Buşoi, referitor la afirmaţiile vicepremierului Vasile Dîncu. 

El a precizat că, în ceea ce priveşte restul miniştrilor din Cabinet, nu a auzit o astfel de declaraţie a lui Dacian Cioloş.

„Pot să înţeleg iritarea domnului Dîncu, pentru că orice om de valoare care intră în politică este în defavoarea PSD, care nu doreşte ca o parte din miniştri să intre în politică, mai ales că opţiunile lor nu sunt înspre PSD ci spre partide din eşicherul de centru-dreapta şi de dreapta”, a arătat Buşoi. El a menţionat că timpul va spune dacă unii dintre miniştrii doresc să candideze şi să devină oameni politici, adăugând că Organizaţia de Bucureşti şi-a exprimat toate disponibilitatea pentru cei care doresc să intre în PNL.

În plus, liderul PNL Bucureşti a mai spus că rămâne de văzut dacă există o motivaţie puternică din partea unor miniştri să înceapă o carieră politică. 

Cristian Buşoi s-a referit şi la rezultatele sondajului de opinie comandat de PNL, în care s-a măsurat şi notorietatea miniştrilor din Cabinetul Cioloş, precizând că rezultatele nu sunt dezastruoase pentru membrii Executivului, ci există doar un decalaj foarte mare între scorul de încredere al premierului Dacian Cioloş, ceea ce este normal, şi restul echipei guvernamentale. 

„Este un lucru de aşteptat şi previzibil, ţinând cont că sunt miniştri de câteva luni şi nu au avut înainte o carieră politică sau publică foarte cunoscută. Faptul că nu sunt foarte cunoscuţi, că nu generează foarte multă încredere în acest moment nu înseamnă că nu pot deveni oameni politici foarte buni”, a spus Buşoi. 

Preşedintele PNL Bucureşti a menţionat că PNl va discuta în şedinţele conducerii din perioada următoare strategia privind nominalizarea premierului din partea PNL. „S-a spus foarte răspicat că domnul Cioloş poate fi o soluţie, fie că devine membru sau nu, aşa cum PNL poate genera oricând, din interiorul lui, alte soluţii de candidaţi în alegerile parlamentare”, a precizat Cristian Buşoi. 

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la B1 TV, că premierul Dacian Cioloş le-a transmis, recent, miniştrilor din Executiv, că el, personal, nu va merge la niciun partid şi nu va da semnal pentru nimeni, iar acei miniştri care se vor înscrie, la un moment dat, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite