UPDATE Proiectul de buget pe 2014 a primit votul final în Parlament. Premierul Victor Ponta, prezent la votul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Senatorii şi deputaţii au votat miercuri proiectul de buget pe 2014, în prezenţa întregului Cabinet Ponta. PDL a anunţat că a votat împotrivă.


UPDATE Premierul Victor Ponta: Una din lecţiile importante este că indiferent dacă eşti la Putere şi Opoziţie trebuie să respecţi. Vreau să mulţumesc celor care au votat într-un termen rapid şi rezonabil. Parlamentul îşi îndeplineşte obligaţiile care şi le-a asumat în faţa cetăţenilor. Nu se mai taie de la oameni, iar lucrurile pe care le-aţi votat se va răsfrânge asupra profesorilor, medicilor, pensionarilor. Există un singur om care are dreptul de a opri promulgarea bugetului. Vreau ca ca fiecare medic, profesor, pensionar, să beneficieze de la 1 ianuarie de toată muncă depusă de fiecare cetăţean.

UPDATE:  Plenul reunit a votat miercuri cu 346 de voturi "pentru", 7 "abţineri" şi 49 de voturi "împotrivă". Senatorii şi deputaţii au votat şi legea asigurărilor sociale, ci 347 de voturi "pentru", 7 "abţineri" şi 49 de voturi "împotrivă".

UPDATE Parlamentul a adoptat, pe articole, bugetul asigurărilor sociale pe 2014.
Premierul Victor Ponta a anunţat că membrii guvernului vor fi prezenţi miercuri, la ora 14.00, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului pentru a asista la votul final asupra legii bugetului de stat şi legii asigurărilor sociale pe 2014.

"Se votează astăzi bugetul, cu toate şicanele şi sabotajele pe care le ştiţi. Un singur lucru îmi doresc: ca de sărbători românii să ştie că au un buget prin care pot să simtă în buzunarul lor lucrurile bune şi munca pe care au depus-o cu toţii în acest an", a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de guvern.

Senatorii şi deputaţii vor da, miercuri, votul final la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2014, aceştia adoptând, marţi seară, după nouă ore de dezbateri, bugetele pe 2014 pentru toţi ordonatorii principali de credite.

De asemenea, parlamentarii se vor pronunţa prin vot miercuri şi asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014.

Opoziţia s-a plans de USL că încalcă procedura şi pregăteşte terenul pentru un atac la CCR.

Legea bugetului de stat ar putea fi contestată la Curtea Constituţională pe motiv că, în cadrul dezbaterilor, nu s-a respectat procedura. Semnalul a fost dat de către democrat-liberala Andreea Paul, care s-a plâns de ritmul alert de votare, după ce au fost adoptate toate cele 52 de articole într-o oră.

Deputatul PDL Andreea Paul i-a solicitat, în timpul dezbaterilor, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care conduce şedinţa de plen, să numere corect voturile asupra articolelor bugetului, reclamând că în sală sunt prezenţi doar 100 de parlamentari ai puterii. „Nu aveţi această atribuţie, Nu mă confundaţi cu o colegă de a dumneavoastră. Dumneavoastră aţi numărat cum aţi numărat şi la guvernare“, i-a replicat Zgonea, cu trimitere la Roberta Anastase.

  Alte articole pe aceeaşi temă:

Discuţia dintre Ponta şi Băsescu s-a încheiat cu un eşec

Board-ul FMI va discuta în luna martie acordul cu România 

DOCUMENT Ponta a prezentat noul plan de autostrăzi. Cum va arăta România în 2018

VIDEO Ponta prezintă bugetul în Parlament, în absenţa lui Antonescu: Băsescu şantajează Guvernul pentru că nu vrea anchetă în cazul Călăraşi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite