Bugetele Ministerului Educaţiei, Economiei şi Internelor au fost adoptate de comisiile de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile de buget au adoptat, sâmbătă, bugetele ministerelor Educaţiei, Internelor şi Economiei, fără a fi adoptate amendamente cu impact bugetar suplimentar.

În cazul ministerului de Interne, ministrul Carmen Dan a explicat că, deşi bugetul este mai mic decât anul trecut, fondurile sunt suficiente pentru desfăşurarea activităţii. Reducerea este provocată şi de faptul că bugetul pe anul trecut a fost mărit pentru cele două runde de alegeri, locale şi parlamentare, potrivit News.ro.

Potrivit proiectului de buget, suma alocată MAI este cu 4,49% mai mică decât în anul precedent. Bugetul este de 11,3 miliarde lei.

În cazul ministerului Educaţiei, a fost aprobat un amendament privind transferul a 2 milioane de lei, cu aprobarea Ministerului de Finanţe, pentru finanţarea unui centru de formare continuă în limbile minorităţilor naţionale.

Educaţia are prevăzut un total de 25,02 miliarde de lei, dintre care 8,24 miliarde de lei reprezintă suma prevăzută pentru Ministerul Educaţiei, 16,6 miliarde de lei sunt pentru bugetele locale, iar din această sumă, 14,04 miliarde de lei sunt de la bugetul de stat, sume defalcate din TVA.

Şi bugetul ministerului Economiei a fost aprobat, fără suplimentări.

Ministerul Energiei are în acest an un buget de 466,9 milioane lei (-31,1% faţă de 2016, ca urmare a reducerii subvenţiilor cu 72%).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite