Îl bate pe Trump şi câştigă de 10 ori mai mult decât preşedintele Iohannis. Şi ce face Ovidiu Badea să merite acest salariu? Cel mai probabil îl împarte cu partidul care l-a pus şi-l menţine în funcţie. Acesta-i „secretul“ pe care-l ştie tot românul, fie bugetar fie angajat la privat. În funcţie de acest „secret“ ar trebui să voteze la viitoarele alegeri.

Nu contează dacă acest INCD are şi venituri proprii. Le realizează în clădirile şi logistica statului român, nu reprezintă o instituţie privată. Ca atare personalul trebuie să fie salarizat la nivelul la care îşi permite bugetul. Sau să cumpere clădirile şi logistica şi să-şi deschidă o afacere proprie.

Iată că avem în sistemul bugetar salarii în raportul 1:76. Deşi bugetul este acelaşi pentru toţi bugetarii. Nu este populism ce scriu. Dacă respectivul salariu era obţinut în privat, nu aveam nicio problemă. Dar este obţinut din contribuţiile noastre, ale tuturor. Şi nu pentru cine ştie ce invenţii nemuritoare. Ci pentru activitatea anodină într-un institut ca zeci de alte institute.

Câte toalete moderne pentru şcoli cu wc-ul în curte se pot face cu banii aceştia? Ce asistenţă socială se poate asigura copiilor nevoiaşi şi bolnavilor?

Şi toate acestea într-un regim politic care-şi spune social, un regim al oamenilor, în care premierul Dăncilă declara cu emfază: „noi nu am luat măsuri împotriva oamenilor“. Dar când îi lipsiţi de educaţie şi asistenţă medicală, pentru a da salarii bugetare mai mari decât al lui Trump, asta cum se cheamă?

Premierul Dăncilă, ministrul Cercetării, care a aprobat un astfel de buget, ce au de spus? Probabil vor ignora această informaţie, deşi anticipează că pierd sute de mii de voturi dintr-o astfel de împrejurare.

Cele descrise mai sus reprezintă cel mai clar exemplu că actualul regim nu este al oamenilor, ci al baronilor şi clicii aflate în fruntea unui partid care fură din bugetul de stat prin intermediul salariilor nesimţite, din care îşi trage o parte substanţială.