Bugetarul care câştigă mai mult decât Trump şi de 10 ori cât preşedintele României, cea mai bună dovadă a putreziciunii actualului regim politic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea“, încasează pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru poziţia pe care o ocupă, potrivit Ordinului Ministrului nr. 337 din 23 mai 2019. Probabil că doar întâmplarea a făcut să se ajungă la informaţia aceasta. Întrebarea este câte alte cazuri mai sunt, nedescoperite încă. Bugetarul Ovidiu Badea are venit lunar de 38.000 de euro.

Îl bate pe Trump şi câştigă de 10 ori mai mult decât preşedintele Iohannis. Şi ce face Ovidiu Badea să merite acest salariu? Cel mai probabil îl împarte cu partidul care l-a pus şi-l menţine în funcţie. Acesta-i „secretul“ pe care-l ştie tot românul, fie bugetar fie angajat la privat. În funcţie de acest „secret“ ar trebui să voteze la viitoarele alegeri.

Nu contează dacă acest INCD are şi venituri proprii. Le realizează în clădirile şi logistica statului român, nu reprezintă o instituţie privată. Ca atare personalul trebuie să fie salarizat la nivelul la care îşi permite bugetul. Sau să cumpere clădirile şi logistica şi să-şi deschidă o afacere proprie.

Iată că avem în sistemul bugetar salarii în raportul 1:76. Deşi bugetul este acelaşi pentru toţi bugetarii. Nu este populism ce scriu. Dacă respectivul salariu era obţinut în privat, nu aveam nicio problemă. Dar este obţinut din contribuţiile noastre, ale tuturor. Şi nu pentru cine ştie ce invenţii nemuritoare. Ci pentru activitatea anodină într-un institut ca zeci de alte institute.

Câte toalete moderne pentru şcoli cu wc-ul în curte se pot face cu banii aceştia? Ce asistenţă socială se poate asigura copiilor nevoiaşi şi bolnavilor?

Şi toate acestea într-un regim politic care-şi spune social, un regim al oamenilor, în care premierul Dăncilă declara cu emfază: „noi nu am luat măsuri împotriva oamenilor“. Dar când îi lipsiţi de educaţie şi asistenţă medicală, pentru a da salarii bugetare mai mari decât al lui Trump, asta cum se cheamă?

Premierul Dăncilă, ministrul Cercetării, care a aprobat un astfel de buget, ce au de spus? Probabil vor ignora această informaţie, deşi anticipează că pierd sute de mii de voturi dintr-o astfel de împrejurare.

Cele descrise mai sus reprezintă cel mai clar exemplu că actualul regim nu este al oamenilor, ci al baronilor şi clicii aflate în fruntea unui partid care fură din bugetul de stat prin intermediul salariilor nesimţite, din care îşi trage o parte substanţială.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite