Bugetarii primesc în 2016 salariile câştigate în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri Ordonanţa Guvernului care prevede amânarea drepturilor câştigate de salariaţii statului în instanţă după tăierea salariilor şi a sporurilor.

Camera Deputaţilor a votat miercuri proiectul de lege pentru adoptarea OUG 71/2009 care reeşalonează până în 2016 drepturile băneşti câştigate în justiţie după reducerile salariale, Opoziţia anunţând că va contesta proiectul la CCR.

Proiectul a fost adoptat cu 143 de voturi "pentru", 108 împotrivă şi patru abţineri. Mircea Duşa, liderul de grup al deputaţilor PSD, a anunţat în plen că USL va ataca la CCR proiectul de adoptare al ordonanţei. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a aprobat în data de 21 septembrie un raport preliminar favorabil pe OUG 71/2009 unde se stabileşte că termenul de plată a drepturilor câştigate în justiţie de bugetari va fi extins până în 2016 şi că se vor modifica şi procentele de returnare a banilor.

Potrivit raportului Comisiei de Buget de la Cameră şi preluat practic fără modificări de la Comisia Juridică, "plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la 31 decembrie 2011, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:

 - în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu

 - în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu

 - în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu

 - în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu

 - în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite