Budăi anunţă ce întrebări îi va pune lui Cîţu, la audieri: Altfel, nu veţi rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Deputatul PSD Marius Budăi anunţă că, la audierile de săptămâna viitoare din comisiile reunite pentru buget-finanţe, îi va pune ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, cinci întrebări pe care le enunţă de pe acum, pentru a se pregăti şi spune că speră ca acesta să vină cu lista completă privind rambursările de TVA, cu lista completă privind banii acordaţi primăriilor.

 "Sper că veţi oferi răspunsuri clare seniorilor şi dascălilor noştri privind creşterile de venituri angajate. Altfel, consider că nu veţi rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă. Iar dacă nu veţi oferi răspunsuri clare în faţa noastră şi a presei, veţi rămâne un Al Capone cu bugete duble, un mare mincinos şi demagog", afirmă Budăi.

Budăi afirmă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că, în cadrul audierilor din noiembrie 2019, ministrul Finanţelor Publice Vasile Cîţu a vorbit despre transparenţă totală la ministerul pe care îl conduce.

"A minţit. S-a dovedit că nu a fost aşa. Jurnaliştii i-au solicitat să spună explicit dacă se va mări punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020, dacă vor fi dublate alocaţiile şi dacă salariile dascălilor vor creşte din septembrie. Jurnaliştii au primit drept răspuns o bâlbâială penibilă", spune el.

Budăi adaugă că, la audierile de săptămâna viitoare în cadrul Comisiilor reunite pentru Buget-Finanţe, îi va pune lui Cîţu cinci întrebări, pe care i le spune încă de pe acum ca să se pregătească.

"1. Răspundeţi cu da sau nu - Promiteţi în faţa românilor că veţi mări punctul de pensie cu 40%(de la 1265 de lei la 1775 de lei) începând cu data de 1 septembrie 2020, veţi dubla alocaţiile de stat pentru copii şi veţi creşte salariile dascălilor din septembrie?

2. Nu vi se pare prea mare tupeul ca după ce aţi aruncat economia în prăpastie în doar 3 luni să veniţi şi să vă văitaţi de greaua moştenire?

3. Veţi publica lista cu firmele care au primit rambursări de TVA şi veţi specifica pentru câte din aceste firme s-au verificat dosarele de rambursare TVA conform tuturor procedurilor legale?

4. Veţi oferi jurnaliştilor şi opiniei publice lista cu primăriile care au primit bani de la guvern prin PNDL şi alte programe de dezvoltare locală în ultimele 3 luni?

5. Dacă Guvernul din care faceţi parte spune că a prins în bugetul anului 2020 (cu un deficit de 3,6% din PIB) creşterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 şi mărirea salariilor profesorilor de la aceeasi dată, cum se face că deficitul estimat de Comisia Europeană pentru 2020 este de 4,9% din PIB iar Consiliul Fiscal estimează 4,8% din PIB pentru acelaşi an?", sunt întrebările lui Budăi.

El spune că speră ca, la audieri, Cîţu să vină cu lista completă privind rambursările de TVA, cu lista completă privind banii acordaţi primăriilor şi să le veţi ofere opiniei publice.

"Sper că veţi oferi răspunsuri clare seniorilor şi dascălilor noştri privind creşterile de venituri angajate. Altfel, consider că nu veţi rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă. Iar dacă nu veţi oferi răspunsuri clare în faţa noastră şi a presei, veţi rămâne un Al Capone cu bugete duble, un mare minicinos şi demagog", conchide Budăi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite