Brînduşa Armanca susţine că i-a fost cenzurat un interviu cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brânduşa Armanca FOTO Arhiva Adevărul
Brânduşa Armanca FOTO Arhiva Adevărul

Jurnalista Brînduşa Armanca susţine că i-a fost cenzurat un interviu pe care i l-a luat preşedintelui Traian Băsescu şi care ar fi trebuit difuzat la TVR 3. ActiveWatch solicită conducerii Televiziunii Române să spună care este motivul nedifuzării interviului.

Brînduşa Armanca a făcut publică această situaţie pe contul său de Facebook.

„Dragi prieteni, asistaţi la un act de cenzură: cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoştinţă că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fără explicaţii. L-am contactat pe Stelian Tănase. A promis că se va interesa. Nimic nu motivează acest act", a scris Brînduşa Armanca, marţi seară, pe contul său de Facebook.

De asemenea, Brînduşa Armanca anunţase duminică, tot pe Facebook, că Traian Băsescu, preşedintele României, a fost invitat la emisiunea „Totul la vedere“. „Un dialog de o oră cu subsemnata care se va difuza marţi, 13 mai, orele 22 pe TVR 3 şi TVR Timişoara“, a spus, la momentul respectiv, Brînduşa Armanca.

Pe de altă parte, nedifuzarea interviului pe TVR 3 este sesizată şi de ActiveWatch, potrivit Mediafax.

„Canalul TVR 3 a oprit difuzarea unui interviu cu preşedintele Traian Băsescu, programat a fi difuzat în seara zilei de 13 mai, în cadrul emisiunii «Totul la vedere». Emisiunea este produsă de TVR Timişoara şi prezentată de Brînduşa Armanca. Ediţia în care era difuzat interviul cu preşedintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR 3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire naţională şi a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timişoara", se spune într-un comunicat.

De asemenea, ActiveWatch solicită conducerii TVR să spună care este motivul pentru care nu a fost difuzat respectivul interviu.

„Solicităm conducerii TVR să comunice public motivul acestei nedifuzări asupra căreia planează suspiciuni îndreptăţite de cenzură şi care riscă să afecteze din nou credibilitatea instituţiei. Reamintim că, în luna februarie, directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a oprit abuziv difuzarea documentarului «Moştenirea clandestină» pe canalul TVR Moldova“, spune ActiveWatch.

Totodată, asociaţia solicită Comisiei de Etică şi Arbitraj a TVR "să analizeze dacă decizia nedifuzării interviului cu Traian Băsescu s-a făcut cu respectarea tuturor regulamentelor şi procedurilor interne şi nu constituie o decizie abuzivă şi arbitrară a conducerii TVR3".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite