Hilde Brandl: Parlamentarii fără experienţă în mediul privat au idei năstruşnice pe banii altora. Ei aleg să protejeze o industrie care nu are scop educaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hilde Brandl, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, îl critică pe ministrul Muncii şi pe parlamentarii PSD care au depus un proiect prin care vor stabilirea salariilor în funcţie de studii, nu de competenţe.

„Proiectul susţinut de ministrul Muncii şi de alţi parlamentari de la putere care vor ca salariile să se stabilească în funcţie de studii şi nu de competenţe demonstrează că aceşti oameni nu au nicio legătură cu economia reală în care nu au lucrat niciodată şi pe care nu o înţeleg”, arată Hilde Brandl, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti. 

Marius Budăi şi alţi 37 de parlamentari au depus un proiect de lege care stabileşte coeficienţi care se înmulţesc cu salariul minim, iar aceşti coeficienţi sunt în funcţie de diplomele fiecăruia şi nu în funcţie de competenţe sau de productivitate.  

„Dacă o persoană care deţine un doctorat şi o persoană care are doar liceul fac acelaşi job, în aceleaşi condiţii şi cu aceeaşi productivitate, persoane care deţine un doctorat trebuie să fie plătită mai mult. Asta nu are nicio legătură cu economia de piaţă, este strict viziunea unor persoane care toată viaţa au lucrat la stat şi care au căutat prin diferite mişmaşuri să-şi crească veniturile”, spune liderul liberal. 

„O altă explicaţie poate fi că aceşti oameni încearcă să justifice şcolile de diplome din sistemul de educaţie românesc. Ştim foarte bine că există o adevărată industrie a doctoratelor care generează sume uriaşe pentru cei care o conduc. Prin astfel de iniţiative, aceşti parlamentari încearcă să protejeze această industrie care nu are decât un singur scop, iar acesta sigur nu este educaţia”, arată Brandl. „Îl invit pe domnul Budăi şi pe ceilalţi parlamentari să muncească măcar o lună în mediul privat pentru a înţelege cum funcţionează o economie de piaţă. Poate că atunci nu vor mai veni cu astfel de idei năstruşnice menite a da peste cap economia românească”, încheie Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite