Borza, după ce Trump l-a demis pe Tillerson: Ce a făcut Dragnea la Congres vedem că se întâmplă şi în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Remus Borza a comentat acţiunea lui Donald Trump, de a-l demite pe Rex Tillerson din funcţia de secretar de stat şi de a-l înlocui cu şeful CIA, Mike Pompeo, explicând că „tendinţele autoritariste se manifestă şi la case mai mari”. Borza l-a comparat pe Trump cu Liviu Dragnea şi a precizat că acesta „are nevoie de gesturi de bravură pentru a se putea impune în propriul partid”, unde „este din ce în ce mai contestat”.

Deputatul Remus Borza a comentat vineri decizia preşedintelui american Donald Trump de a-l demite pe Rex Tillerson din funcţia de secretar de stat, în timp ce acesta se afla într-o vizită oficială în Africa. Borza a declarat că „şi în America, precum în România, prieteniile în politică sunt conjuncturale şi durează foarte puţin” şi că, deşi Rex Tillerson a fost unul dintre principalii finanţatori ai campaniei lui Trump, ieşirile publice ale acestuia din ultimul timp l-au determinat pe preşedintele american să îl demită.

„Sigur, în ultimele luni relaţiile dintre Trump şi Tillerson erau reci. I-a scăpat porumbelul secretarului de stat anul trecut, prin luna iulie, când l-a făcut imbecil pe Trump. Săptămâna aceasta, din Africa, iar i-a dat peste nas preşedintelui american. De menţionat că, în urmă cu câteva zile, Rex Tillerson a afirmat că Donald Trump a luat <<de unul singur>> decizia de a se întâlni cu liderul Coreeei de Nord, Kim Jong-Un, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în Statele Unite. Acest comentariu i-a fost fatal lui Tillerson. La fel de fatal i-a fost şi comentariul adjunctului secretarului de stat Steven Goldstein, care a criticat decizia preşedintelui american de demitere a lui Tillerson. Acesta afirmase, la câteva ore după anunţul demiterii, că Rex Tillerson voia să continue mandatul şi că preşedintele american nici măcar nu i-a comunicat motivul demiterii. A fost suficient ca Trump să-l trimită înapoi la chibuţ pe Goldstein, a explicat Borza, potrivit dcnews.

Remus Borza a mai precizat că „tendinţele autoritariste se manifestă şi la case mai mari” şi a comparat situaţia României cu contextul Statelor Unite. Acesta a mai spus că acţiunile liderului PSD, Liviu Dragnea, de la Congresul extraordinar seamană cu gestul lui Trump, fiind o nevoie de „impunere în propriul partid”.

„Tendinţele autoritariste se manifestă şi la case mai mari. Era de aşteptat această decizie", a afirmat deputatul Remus Borza, adăugând: "Şi în România dacă un membru al Guvernului îl face imbecil pe Preşedinte, automat, locatarul de la Cotroceni este îndreptăţit să-l dea afară pe chiriaşul de pe Victoriei. Cu atât mai mult, când vorbim de cel mai puternic om al planetei, Donald Trump. Ceea ce a făcut Dragnea la Congres, i-a executat pe toţi opozanţii, vedem că se întâmplă şi în State. Trump are nevoie de astfel de gesturi de bravură pentru a se putea impune, în contextul în care chiar şi în propriul lui partid este din ce în ce mai contestat", a conchis deputatul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite