Borza: Pentru a recredibiliza Guvernul, mai ales din perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE, PSD are nevoie de un suflu nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Remus Borza a afirmat, într-un mesaj pe blogul persoal, că Guvernul Dăncilă ar trebui remaniat şi să fie aduse în faţă persoane care comunică mai bine.

„Pentru a recredibiliza Guvernul, mai ales din perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, e nevoie de un suflu nou, de oameni competenti,vizionari si curajosi care sa restructureze aparatul bugetar si sa reformeze marile sisteme publice: administratie, sanatate, invatamant. Eu am cerut remanierea încă din luna iunie, imediat după căderea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Sunt mai mulţi miniştri care nu au confirmat.Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, Lucian Şova, ministrul Transporturilor, George Ivaşcu, ministrul Culturii, Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Trif, ministrul Turismului, Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor sunt exemple de ministri care nu au rupt gura targului.Şi ALDE ar trebui să-şi facă o evaluare a proprilor miniştri. Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, deşi mi-este dragă, trebuie să spun că are o mare restanţă. În ianuarie 2017, am anulat taxa auto la pachet cu alte 101 taxe nefiscale. Problema e că, de la acel moment, România s-a transformat în cimitirul european al rablelor. Numărul înmatriculărilor maşinilor second hand, în ultimii doi ani, s-a triplat faţă de 2016. Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Brasov,Cluj au mari probleme cu poluarea, de fapt cu calitatea aerului,Comisia Europeana declansand in mai o procedura de infrigement pe acest subiect.Cel mai mare poluator din aceste oraşe sunt tocmai maşinile second hand. Trebuie reintrodusă o taxă pentru aceste maşini, în funcţie de capacitatea cilindrică, norma euro, cantitatea de noxe emisa“, a scris Remus Borza într-un text publicat pe blogul personal.

Deputatul consideră că Tudorel Toader ar trebui păstrat, acesta fiind printre puţinii care şi-au făcut datoria „Maurul si-a facut datoria,deci Tudorel Toader sa plece acasa! Ar fi o mare greseala politica a PSD. E de departe cel mai bun ministru al Justitiei din ultimii 18 ani.Incercarea ministrului de a aduce normalitatea in sistemul judiciar,de a impune respectarea drepturilor omului in materie penala,de a repune fiecare autoritatea implicata in infaptuirea actului de justitie in matca ei constitutionala si functionala trebuie sustinuta si incurajata de fiecare politician responsabil,deci implicit si de Liviu Dragnea“, a mai afirmat Borza.

Remus Borza nominalizează şi mai multe persoane care ar asigura comunicarea bună a PSD, printre acestea fiind Gabriel Zetea, Eugen Teodorovici, Sorina Pintea şi Gabriela Zoană. 

Citiţi aici textul initegral. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite