Borza, despre înfiinţarea Comisiei speciale pentru legile siguranţei: E necesară în contextul în care multe legi datează din anii ’90

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Borza, deputat independent. FOTO Eduard Enea
Remus Borza, deputat independent. FOTO Eduard Enea

Deputatul independent Remus Borza susţine că e necesară înfiinţarea unei comisii speciale care sămodifice legile siguranţei naţionale, acestea datând din anii '90, chiar dacă sunt suspiciuni că PSD ar  putea încerca să capete şi mai multă putere.

„Înfiinţarea comisiei pentru legile siguranţei naţionale a fost anunţată încă de la sfârşitul lunii ianuarie de liderul PSD, Liviu Dragnea. Măsura a fost susţinută şi de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. O astfel de comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională este necesară, în contextul în care multe legi datează din anii ’90“, a scris Remus Borza, într-o analiză pe blogulsău. 

„În România, în ultimii 28 de ani, s-au dat în jur de 20.000 de legi, de trei ori mai multe decât întreg repertoriul legislativ al Franţei, care cuprinde legi din ultimii 200 de ani. În anumite domenii, avem o inflaţie, instabilitate şi impredictibilitate legislativă, în alte domenii un anacronism legislativ. Este şi situaţia legilor pe securitate naţională. Legea SRI e din 1991, iar legea SIE din 1998. Atunci nu eram în NATO şi Uniunea Europeană (UE). Atunci nu existau ameninţările la adresa siguranţei naţionale şi nici vulnerabilităţile cu care ne confruntăm în prezent. De aceea nu cred că trebuie să ne radicalizăm discursul la intenţia legislativului ţării de a aduce în actualitate legislaţia unor instituţii vitale pentru România, SRI şi SIE“, completează deputatul în textul său. 

Borza susţine că trebuie să existe un dialog  între coaliţia PSD-ALDE şi Klaus Iohannis, fiind necesare discuţiile în cadrul formal al CSAT. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite