Borboly Csaba a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al CJ Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
borboly csaba

Borboly Csaba (UDMR) a fost reconfirmat, joi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, pe care o ocupă de opt ani, el fiind ales cu 28 de voturi "pentru" şi două abţineri. Vicepreşedinţi ai CJ Harghita au fost aleşi Barti Tihamér şi Biró Barna Botond, tot de la UDMR.

Borboly Csaba a fost ales, joi, preşedinte al CJ Harghita, fiind şi singura propunere, din parte UDMR. El a fost ales cu 28 de voturi "pentru" şi două abţineri şi se află la treilea mandat consecutiv în fruntea acestei instituţii.

La şedinţa de constituire a CJ, el a declarat că priorităţile noului mandat sunt identificarea pârghiilor legale pentru sprijinirea tinerilor, convingându-i, astfel, să rămână în judeţ, sprijinirea întreprinzătorilor care creează locuri de muncă şi acordarea de sprijin comunităţilor mici.

"Judeţul Harghita este unul preponderent rural şi în această situaţie trebuie să ne axăm pe comunităţile mici şi dorim să dezvoltăm în continuare fiecare comunitate, chiar dacă este compusă doar din câţiva oameni. Cred că acea colaborare între români şi maghiari începută în fiecare localitate, acest spirit trebuie întărit şi trebuie dezvoltat, pentru că, dacă nu suntem un judeţ de circ, ci unul axat pe muncă, putem să fim mai atractivi şi putem să atragem mai multe investiţii şi putem să aducem mai mulţi bani în Harghita", a declarat Borboly Csaba.

Ambii vicepreşedinţi ai CJ Harghita sunt reprezentanţi ai UDMR, formaţiune care deţine majoritatea. Aceştia sunt Biró Barna Botond (31 de ani), absolvent de ştiinţe politice, preşedintele executiv al UDMR Teritorial Odorhei şi şeful de cabinet al senatorului Verestoy Attila, şi Barti Tihamér (35 de ani), vicepreşedinte în ultimii doi ani al CJ Harghita, doctor în istorie, care reprezintă zona Gheorgheni.

La şedinţa de consituire a CJ Harghita a participat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care şi-a exprimat speranţa ca activitatea noilor consilieri judeţeni să se desfăşoare sub semnul consensului şi al cooperării, precizând că Uniunea este adeptă a colaborării în toate segmentele societăţii: economic, social, relaţia cu cultele religioase, dar şi în ceea ce priveşte păstrarea identităţii naţionale.

Potrivit acestuia, după anul 2016 sunt aşteptate reforme administrative care vor duce la descentralizarea bazată pe principiul subsidiarităţii, administraţiile locale urmând să primească noi competenţe decizionale.

"După 2016 va urma o reformă administrativă, eu sunt convins că va fi o descentralizare puternică, pe baza principiului subsidiarităţii, consiliile judeţene vor primi competenţe decizionale în plus şi va exista şi o reformă administrativă, în sensul de a regândi actuala formulă a regiunilor de dezvoltare economică, bineînţeles că este nevoie şi de amendarea Constituţiei pentru acest lucru. Şi pentru noi nu este indiferent unde vom fi şi ce greutate vom avea după o reformă administrativă, cei din judeţul Harghita. Ca parlamentar din Harghita nu pot să vă spun altceva decât că veţi avea un partener în persoana mea şi în colegii mei şi vom încerca, prin mijloacele noastre modeste, să fim alături de Consiliul Judeţean şi de oamenii din acest judeţ şi de fiecare autoritate locală", a spus Kelemen Hunor.

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a punctat, la rândul său, buna colaborare pe care a avut-o cu conducerea CJ, i-a felicitat pe noii consilieri şi i-a asigurat de sprijinul său.       

"Vă asigur de întreaga mea disponibilitate, de a fi un partener viabil în demersul dumneavoastră de a construi o comunitate bogată şi dinamică. Trebuie să asiguraţi o relaţie bazată pe o cât mai largă deschidere către cetăţeni în rezolvarea problemelor acestora, printr-o poziţionare corectă faţă de ei şi, de ce să nu zicem, respectând autonomia administrativă, financiară şi decizională, dar pe coordonatele respectării legii şi a principiilor statului român", a subliniat Jean-Adrian Andrei.

Consiliul Judeţean Harghita este alcătuit din 19 membri ai UDMR, patru membri ai Partidului Civic Maghiar (PCM), trei reprezentanţi ai PSD, trei membri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi doi membri PNL.

Absolvent de ştiinţe politice, Borboly Csaba (42 de ani) a fost trimis în judecată, în 2013, de DNA Târgu Mureş, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă, alături de alţi 12 inculpaţi.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite