Borbely: Am răsuflat uşurat pentru că s-a făcut dreptate. Nu mă ascund în spatele cuiva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely a declarat, marţi, după ce deputaţii au respins solicitarea de începere a urmăririi penale în cazul său, că a răsuflat uşurat pentru că s-a făcut dreptate, arătând că nu s-a ascuns în spatele nimănui.

"Pentru mine, ca cetăţean al acestei ţări, care am simţit totdeauna că trebuie să-mi prezint punctul de vedere în comisie, comisia juridică şi plenul au analizat acest punct de vedere, eu cred că este un semnal foarte clar pentru toată lumea că, în primul rând, este vorba de respectul faţă de oricine, demnitatea cetăţeanului din România şi, din punctul meu de vedere, după aceste 14 luni de zile, este prima zi, probabil, când pot să spun da, am răsuflat uşurat pentru că s-a făcut dreptate. Aici într-adevăr s-a făcut dreptate, pentru că la nivelul Parlamentului, conform Constituţiei, legilor în vigoare are această posibilitate de a decide", a precizat Borbely.

El a adăugat că nu se ascunde în spatele nimănui şi că întotdeauna a spus lucrurilor pe nume, notează Mediafax.

"Nu m-am ascuns niciodată şi eu cred că sunt omul care timp de 22 de ani întotdeauna am spus lucrurilor pe nume. Deci, nici vorbă să mă ascund în spatele cuiva. Cred că, în primul rând, instituţia Parlamentului este o instituţie fundamentală a democraţiei şi în acest caz a decis conform competenţei de autoritate pe care o are", a mai spus Laszlo Borbely.

"Au fost 14 luni din viaţa mea, ultimele 14 luni din momentul în care în iulie 2011 s-a formulat prima oară această acuzaţie împotriva mea, şi nu a fost uşor, pentru că în primul rând ştiam că nu sunt vinovat, atunci când s-au formulat în mod oficial, pentru că anul trecut a fost de fapt o antepronunţare din partea procurorilor, în aprilie, când a fost o decizie de a cere începerea urmăririi penale, imediat am decis să-mi dau demisia ca ministru, pentru că aşa am considerat corect, să-mi depun mandatul pentru a nu pune sub semnul întrebării în niciun fel activitatea Guvernului din care am făcut parte", a adăugat deputatul UDMR.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, prin vot secret cu bile, 53 de deputaţi votând "pentru" şi 181 "împotrivă".

La începutul lunii aprilie, DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Camerei Deputaţilor a decis, în mai, retrimiterea la Comisia juridică a raportului privind cererea de începere a urmării penale a lui Laszlo Borbely, pentru întocmirea unui raport suplimentar. Liderul grupului UDMR, Mate Andras Levente, a solicitat acest lucru pe motiv că parlamentarii PSD erau în grevă parlamentară atunci când s-a elaborat raportul, în aprilie, decizia fiind luată cu numai şapte membri ai comisiei.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, potrivit estimărilor deputaţilor care participă la numărarea voturilor, exprimate cu bile.

Fostul ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a declarat, marţi, după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor că este extrem de dezamăgit că a fost pus într-o situaţie de acest gen, făcând referire la respingerea cererii de începere a urmăririi penale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite