Borbely a demisionat, UDMR rămâne la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 László Borbély
László Borbély

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely (foto), a demisionat, ieri, din Guvern, în urma unei discuţii cu premierul Ungureanu. Dialogul a vizat acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuă, aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie ministrului Mediului.

Borbely a catalogat acuzaţiile ca nefondate şi a precizat că îşi va dovedi nevinovăţia. „Vreau să vă spun că atunci când am aflat de comunicatul DNA am luat decizia să demisionez astăzi (joi, n.r). Nu pentru că aş avea motive să demisionez. Refuz cu tărie orice fel de acuzaţie, care consider că este nefondată, şi sper că o să reuşesc să-mi dovedesc nevinovăţia", a declarat Borbely. În pofida demisiei ministrului  din Guvern, UDMR nu va rupe coaliţia de guvernare. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Karoly Borbely a precizat că, dimpotrivă, UDMR îşi va extinde colaborarea cu PDL.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că demisia lui Laszlo Borbely nu va afecta relaţiile din coaliţia de guvernare, deoarece nu este o decizie politică. „Nu cred că va afecta relaţiile din coaliţie, pentru că nu este o decizie politică, ci este un act de voinţă personală. Dacă l-ar fi demis premierul, alta era situaţia", a adăugat Mircea Toader.

Ungureanu, ministru interimar

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, la finalul întâlnirii cu Laszlo Borbely, că va prelua el funcţia de conducere a Ministerului Mediului, până când UDMR va numi un înlocuitor. „Am avut o discuţie cu Borbely, la finalul căreia domnul ministru a înaintat demisia către mine. Demisia este un act unilateral de voinţă. În absenţa unui alt nume, pe perioada interimatului voi prelua portofoliul", a spus premierul Ungureanu.

Fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, Karoly Borbely şi Tanczos Barna, actual secretar de stat la Agricultură, ar putea fi luaţi în calcul pentru o nouă nominalizare din partea conduceriii UDMR la nivelul acestui minister. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite