Bomboana de pe coliva PNL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Zilele acestea a fost sărbătoare mare la PNL. 147 ani de liberalism. Primari, lideri de organizaţii, parlamentari şi miniştri, avându-i în frunte chiar pe măreţul Klaus Iohannis şi pe emotivul Nicolae Ciucă, s-au reunit în diverse locaţii, formule şi evenimente pentru a celebra impostura, minciuna, falsitatea şi demagogia.

Că de liberalism nu mai poate fi vorba. Nu ştim cu ce meniu au fost trataţi invitaţii liberalilor la aceste sindrofii, probabil că a fost unul mai sărac, de criză, însă de la masa festivă nu ar fi trebuit să lipsească coliva.

În schimb, se pare că la capitolul băuturi liberalii au consumat doar tărie. Cu foarte multe grade (liberalilor le plac, oricum, gradele). Şi fără cuburi de gheaţă. Iar premierul Ciucă nu a reuşit să se mai trezească din beţie. Pentru că a doua zi, cu ocazia prezentării bilanţului guvernării, a transmis poporului că în România curge doar lapte şi miere: „Astăzi, după 6 luni de guvernare, avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi peste 90 de miliarde de euro la dispoziţie pentru dezvoltarea şi modernizarea României”. Cu alte cuvinte, economia duduie, românii trăiesc bine, doar că ei nu au aflat încă acest lucru.

Ciucă a continuat apoi delirul despre marile performanţe realizate de guvernul pe care îl păstoreşte afirmând că: „România este o ţară sigură, cu cele mai puternice garanţii de securitate, care se dovedesc a fi cu atât mai importante cu cât la graniţa noastră invazia militară rusă a generat un război devastator”. Sigur, cu un general în fruntea guvernului România poate părea o ţară mai sigură. Asta doar până în momentul în care un nebun scoate cuţitul şi hăcuieşte nişte oameni, sub privirile neputincioase ale poliţiei. Cum s-a întâmplat, de exemplu, la Oradea.

Apoi, după ce festilvalul ipocriziei s-a încheiat (probabil că Brătienii s-au întors în mormânt când au văzut ce impostori au ajuns astăzi în fruntea PNL), liberalii au trecut la lucruri mai serioase. Şi anume, alegerile pentru funcţiile de secretar general, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale. Astfel, cei peste o mie de delegaţi care vor fi prezenţi la Consiliul Naţional vor decide doi dintre cei mai importanţi oameni în partid, după preşedintele PNL.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este singurul candidat pentru poziţia de secretar general şi alegerea sa în acestă funcţie va întregi imaginea de UM (unitate militară) a partidului din Modrogan. Astfel, PNL va defila prin faţa electoratului cu un militar şi şeful miliţienilor sperând că vor atrage la vot segmentele liberale din societate. O contradicţie mai mare nici că s-a văzut vreodată. Fost PD-ist de frunte în partidul lui Traian Băsescu, Bode chiar s-a răţoit zilele trecute la contestatarii partidului, spunând că „PNL dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama”. Probabil, domnul Ciucă şi domnul Bode vor da o ordonanţă militară, pentru că doar în acest fel PNL ar mai putea câştiga vreodată alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte alegerea prim-vicepreşedintelui în domeniul strategiilor politice lucrurile sunt puţin mai complicate. Deşi Dan Motreanu, un liberal autentic şi cel mai performant lider de organizaţie al PNL, adică un om care ştie foarte bine strategie politică, candidează pentru această funcţie, Virgil Popescu, ministrul Energei, bate din picior ca să obţină el poziţia de prim-vicepreşedinte, iar în acest sens a declanşat o întreagă campanie mediatică, cu informaţii aruncate pe surse, cu scopul de a pune presiune pe premierul Ciucă. Pentru maniera dezastruoasă în care a gestionat ministerul Energiei, precum şi criza facturilor, Virgil Popescu ar fi trebuit să zboare din guvern de foarte mult timp. În schimb, Popescu aspiră la o promovare politică, deşi este detestat şi înjurat de către toţi românii. Iar propulsarea sa în funcţia de prim-vicepreşedinte nu va face altceva decât să transfere imensul capital negativ către partid. Deci, mai multe înjurături pentru PNL.

Dacă cei peste o mie de liberali, care vor fi prezenţi la Consiliul Naţional, vor mai avea un dram de luciditate, atunci Dan Motreanu va deveni prim-vicepreşedintele PNL. Desigur, cu o floare nu se face primăvară, dar Motreanu poate menţine aprinsă speranţa că PNL poate reveni la un moment dat în matca liberalismului. Astfel, alegerea lui Lucian Bode şi Virgil Popescu în două dintre cele mai importante funcţii din partid nu reprezintă altceva decât bomboana pusă pe coliva PNL.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite